Începe sesiunea de admitere la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi din FălticeniLocal

Începe sesiunea de admitere la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni

       Accesări: 4462

În perioada 10 – 23 ianuarie 2020, va avea loc o nouă sesiune de admitere în instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru Ministerul Afacerilor Interne.

La Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni sunt disponibile 170 de locuri (150 de locuri alocate Jandarmeriei Române, 5 locuri alocate Inspectoratului General de Aviație, 15 locuri pentru Serviciul de Informații Externe).

Perioada de școlarizare va fi, și de această dată, de 1 an.  

Cererile de înscriere au fost depuse la unitățile de recrutare până la data de 15 noiembrie 2019.

La concursul de admitere s-au înscris un număr de 1064 de candidați, dintre care 182 femei și 882 bărbați, cu media de vârstă de 20 de ani. Cei mai mulți candidați sunt din județele: Suceava (158), Botoșani (88), Maramureș (66), Neamț (61), Bacău (59), Vaslui (58), Bistrița-Năsăud (56).

Codrin Benta

Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs sunt afișate pe site-ul oficial al unității de învățământ.

În zilele de vineri și sâmbătă are loc înscrierea candidaților la sediul școlii, urmată de susținerea probelor eliminatorii: examinarea medicală și verificarea aptitudinilor fizice.

Candidații declarați „APT”, respectiv „Promovat” vor susține proba de verificare a cunoștințelor în ziua de 19.01.2020.

Până la începerea sesiunii de admitere, timp în care candidații își caută locuri de cazare în Fălticeni.  

ȘTIRI