Incendiu într-o gospodărie din Budeni în urma unui scurtcircuit la instalaţia electrică. Pagube la două case de locuit şi un adăpost de animaleRural

Incendiu într-o gospodărie din Budeni în urma unui scurtcircuit la instalaţia electrică. Pagube la două case de locuit şi un adăpost de animale

       Accesări: 436

Pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca și cei ai Detașamentului Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca, au intervenit în noaptea de duminică spre luni pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Budeni, orașul Dolhasca.

Alerta a fost dată la ora 22.27, prin numărul de urgenţă 112.

La faţa locului s-a intervenit cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul unui adăpost de animale și la bunurile depozitate într-o magazie, cu pericol de propagare la două case de locuit, aflate în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:20.

Au ars acoperișul adăpostului de animale pe o suprafață de aproximativ 150 mp și bunurile din interiorul magaziei. S-au degradat 10 mp dintr-un perete al unei case de locuit și 15 mp din acoperișul de la cea de-a doua locuință.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cele două case de locuit, cu bunurile aferente.

ȘTIRI