Incendiu cu pagube importante într-o gospodărie din comuna Slatina. Sursa aprinderii ar putea fi jocul copiilor cu foculRural

Incendiu cu pagube importante într-o gospodărie din comuna Slatina. Sursa aprinderii ar putea fi jocul copiilor cu focul

       Accesări: 1296

Un incendiu puternic a izbucnit la sfârșitul săptămânii trecute într-o gospodărie din comuna Slatina.

Incendiul a fost anunțat în dimineața zilei de vineri, 21 februarie, prin numărul de urgență 112, la ora 10.45.

Inițial, flăcările au izbucnit în interiorul adăpostului de animale, unde s-au aprins plante furajere, cel mai probabil din cauza jocului copiilor cu focul, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava.

La fața locului au ajuns militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Slatina.

S-a intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la adăpostul de animale, cu pericol de propagare la casa de locuit și la o anexă gospodărească.

Focul a distrus adăpostul de animale, construit din lemn și acoperit cu azbociment, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri păltrați, și circa o tonă de fân. În incendiu au pierit doi porci și un cal.

Scânteile purtate de vânt au aprins și acoperișul unei case din vecinătate, care a ars pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați. Focul a fost observat la timp și lichidat în limitele găsite.

Incendiul a fost lichidat la ora 12:20, iar pompierii au salvat casele de locuit ale celor doi proprietari afectați și o construcție anexă din prima gospodărie.

ȘTIRI