Incendiu cu pagube importante într-o gospodărie din comuna Slatina. Sursa aprinderii ar putea fi jocul copiilor cu foculRural

Incendiu cu pagube importante într-o gospodărie din comuna Slatina. Sursa aprinderii ar putea fi jocul copiilor cu focul

       Accesări: 1294

Un incendiu puternic a izbucnit la sfârșitul săptămânii trecute într-o gospodărie din comuna Slatina.

Incendiul a fost anunțat în dimineața zilei de vineri, 21 februarie, prin numărul de urgență 112, la ora 10.45.

Inițial, flăcările au izbucnit în interiorul adăpostului de animale, unde s-au aprins plante furajere, cel mai probabil din cauza jocului copiilor cu focul, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava.

La fața locului au ajuns militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Slatina.

S-a intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Alma Clinic

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la adăpostul de animale, cu pericol de propagare la casa de locuit și la o anexă gospodărească.

Focul a distrus adăpostul de animale, construit din lemn și acoperit cu azbociment, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri păltrați, și circa o tonă de fân. În incendiu au pierit doi porci și un cal.

Scânteile purtate de vânt au aprins și acoperișul unei case din vecinătate, care a ars pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați. Focul a fost observat la timp și lichidat în limitele găsite.

Incendiul a fost lichidat la ora 12:20, iar pompierii au salvat casele de locuit ale celor doi proprietari afectați și o construcție anexă din prima gospodărie.

ȘTIRI