Comuna Drăguşeni intră în scenariul roşu în ajunul sărbătorilor pe stil vechi. Opt cazuri active de COVID-19Rural

Comuna Drăguşeni intră în scenariul roşu în ajunul sărbătorilor pe stil vechi. Opt cazuri active de COVID-19

       Accesări: 2154

Actualizare: A fost recalculată rata de infectare pentru comuna Drăguşeni. Cinci dintre persoanele infectate au plecat în Germania. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava urmează să emită noi dispoziţii privind scenariul epidemiologic din comuna Drăguşeni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava a dispus măsuri mai restictive pentru prevenirea creşterii numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus, în comuna Drăguşeni.

La începutul acestei săptămâni, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3/1000 locuitori.

Mai exact, pe data de 4 ianuarie, Drăguşeniul figura în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică Suceava cu 8 cazuri active de COVID-19, rezultând o incidenţă de 3,14 cazuri la mia de locuitori.

De la debutul crizei medicale, în Drăguşeni au fost înregistrate doar 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus, cele mai multe în ultimele două săptămâni.

Înăsprirea măsurilor preventive vine în momentul în care pentru cei mai mulţi dintre locuitorii comunei Drăguşeni încep sărbătorile de iarnă pe stil vechi.

Timp de 14 zile, până pe data de 19 ianuarie, ora 24.00, sunt în vigoare următoarele restricţii:

Nu sunt permise activităţile culturale în cadrul sălilor de spectacole.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 06:00 – 23:00;

Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;

Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite;

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

ȘTIRI