Greva generală continuă. Profesorii din Fălticeni ies în stradă! Sindicaliștii anunță proteste între 26 și 31 maiEducație

Greva generală continuă. Profesorii din Fălticeni ies în stradă! Sindicaliștii anunță proteste între 26 și 31 mai

       Accesări: 995

Greva din sistemul de învățământ nu ia pauză. Întâlnirile dintre liderii sindicali și Guvern nu au dus într-o direcție favorabilă, oferta Executivului fiind considerată „subțire și jignitoare”. Mai fermi și uniți ca niciodată, profesorii sunt deciși să nu renunțe la revendicări și să obțină ceea ce și-au propus.

Începând de astăzi protestele s-au mutat în stradă.

Profesorii din Fălticeni și-au anunțat participarea la primul miting organizat la Suceava, manifestație care va avea loc vineri, pe esplanada Casei de Cultură.

Sindicaliștii suceveni vor protesta și săptămâna viitoare, trei zile consecutiv, pe 29, 30, 31 mai.

Protestul se va desfășura între orele 11 și 12.

Mitingul vine după un alt protest organizat joi, 25 mai, când 15.000 de angajați din învățământul preuniversitar s-au adunat în Piața Victoriei din Capitală.

Liderul sindical (FSLI) al zonei Fălticeni, învățătorul Vasile Budușanu, ne-a declarat că mai mulți profesori din Fălticeni și-au exprimat dorința de a participa la protestul de mâine.

„Dragi colegi, Ieșim în stradă! Începem mâine, 26.5.2023, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava. Avem autorizație pentru zilele de 26, 29, 30, 31 mai 2023.

Așadar, începând de mâine, în intervalul orar 11:00 – 12:00, vă așteptăm pe toți, salariați din învățământul sucevean, din municipiu dar și din județ, în număr cât mai mare, hotărâți să fim o voce care contează.”, anunță Giani Leonte, președinte ASI Suceava.

„Vor fi prezenți corespondenți ai televiziunilor naționale și locale care vor transmite în direct cadre de la protestele noastre. SUCEAVA DĂ MÂINE TESTUL DE SOLDARITATE!

Astăzi, în București, 15.000 de angajați din învățământul preuniversitar s-au adunat în Piața Victoriei. Toți au reeditat marșul din 10 mai 2023 si au pornit spontan către Palatul Parlamentului.

Reacția noastră este hotărâtă și demnă: Suceava iese în stradă! Împreună putem face diferența! Să rămânem uniți și să încurajăm SOLIDARITATEA!”

ȘTIRI