Grădiniță nouă și modernă pentru preșcolarii din comuna Boroaia. Unitate inaugurată la debutul anului școlarRural

Grădiniță nouă și modernă pentru preșcolarii din comuna Boroaia. Unitate inaugurată la debutul anului școlar

       Accesări: 2423

Investiție finalizată și redată comunității. Noua grădiniță din comuna Boroaia și-a deschis porțile, pentru cei aproximativ 70 de preșcolari, la debutul noului an școlar. Prichindeii au pășit alături de părinți și educatori în clădirea modernă, situată în apropiere de zona centrală.

Inaugurarea obiectivului s-a desfășurat într-un cadru oficial, în prezența primarului Vasile Berariu și a directoarei Lucia Moroșan.

Un sobor de preoți au sfințit clădirea în prima zi din noul an școlar, slujba fiind urmată de un discurs al edilului Comunei Boroaia în care au fost accentuată preocuparea autorității locale pentru oferirea celor mai bune condiții pentru preșcolari și educatori.

Noua grădiniță este un proiect realizat cu fonduri europene și locale, proiect derulat în decurs de trei ani, de la momentul emiterii ordinului de începere al lucrărilor și până la recepția obiectivului.

Investițiile totale se ridică la peste 2 milioane de lei.

Mahanu Design

„Astăzi, când s-au redeschis cursurile noului au școlar, la Boroaia ne bucurăm de inaugurarea noii grădinițe.

Obiectivul este construit cu fonduri de la Comunitatea Europeană, prin accesarea unui proiect, dar și cu o sumă importantă de la bugetul local al Comunei Boroaia.”, a explicat edilul localității.

„Prin grija tuturor factorilor implicați astăzi, cu toții, copii, cadre didactice, părinți, ne bucurăm de tot ceea ce oferă acest edificiu.

Nu pot decât să le urez tuturor succes, iar, în mod simbolic, la început de an școlar am predat această bijuterie spre folosință.”

Clădirea dispune la etaj de trei spații pentru grupe, dotate cu mobilier nou, materiale didactice, jucării și tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea actului educativ.

Preșcolarii au un loc de joacă la exterior, iar în fiecare dimineață se vor întâlni cu personajele îndrăgite din povești care sunt pictate pe gardul grădiniței.

Nouă grădiniță întregește infrastructura școlară din comună, una complet modernizată, include patru școli și un Centru After School.

Investițiile vor continua în sistemul educațional local, în viitorul apropiat urmând să înceapă lucrările pentru o sală de sport modernă, cu o capacitate de 180 de locuri, amplasată în apropierea Școlii „Vasile Tomegea”.

ȘTIRI