Profesorul dr. Petru Crăciun primește „Premiul de Excelență”. Premiu acordat de Fundația Umanitară AssistEducație

Profesorul dr. Petru Crăciun primește „Premiul de Excelență”. Premiu acordat de Fundația Umanitară Assist

       Accesări: 1641

Un cadru didactic de valoare primește recunoștință și prețuire. Profesorul dr. Petru Crăciun este cel căruia i-a revenit anul acesta „Premiul de Excelență” în Educație. Premiul a fost acordat la finalul lunii septembrie, de Fundația Umanitară Assist, cu ocazia evenimentului „Simfonii de toamnă”.

Profesor de astronomie și astrofizică, inspector școal județean, și coordonator al lotului național de olimpici, Petru Crăciun s-a remarcat în ultimul deceniu prin rezultate excepționale la olimpiadele din țară și de peste hotare.

Numeroși elevi dotați intelectual, din Fălticeni și Suceava, printre care și fiica acestuia, au fost pregătiți și instruiți de profesorul doctor Petru Crăciun, care le-a deslușit tainele astrelor, fenomenele și fizica universului, cunoștințele lor fiind premiate cu aur la nivel internațional.

Premiul de Excelență în Educație reprezintă un gest de apreciere nu doar pentru rezultatele deosebite, ci pentru cariera remarcabilă pe care profesorul Crăciun a desfășurat-o până în prezent.

Fundația Umanitară Assist i-a oferit distinsului cadru didactic, pe scena evenimentului „Simfonii de toamnă”, și un premiu în valoare de 5.000 de lei.

Organizatorii evenimentului spun că profesorul doctor Petru Crăciun este un om de o deosebită modestie, dar cu mare impact asupra mediului educațional sucevean,ce și-a dedicat întreaga sa carieră educației și mentoratului.

Premiul de Excelență i-a fost decernat de către Andrei Cioban, președintele Fundației Umanitare ASSIST.

Trofeul și cecul în bani a fost ridicat de soția acestuia, profesoara Geta Crăciun.

În ziua premierii, profesorul doctor Petru Crăciun se afla în Grecia la Olimpiada Internațională de Astronomie, unde echipa coordonată de acesta obținea trei medalii de argint și două de bronz.

“Astăzi, celebrăm excelența în astronomie și astrofizică. Dar această celebrare nu trebuie să se încheie aici. Alături de colegii mei de la ASSIST, am avut privilegiul de a cultiva, de-a lungul anilor, acele valori care ne fac să apreciem în mod sincer educația, să apreciem oameni precum domnul profesor Crăciun și care ne inspiră să acționăm în consecință.”, a declarat Andrei Cioban, președintele Fundației Umanitare ASSIST. „Din acest motiv, suntem hotărați să promovăm și să sprijinim în continuare educația de calitate, să oferim o platformă pentru excelență și să ne implicăm activ în comunitatea noastră. Haideți să ne asumăm cu toții responsabilitatea de a susține educația și pe cei dedicați acesteia.”

Fundația Umanitară ASSIST promovează educația în comunitatea locală

Încă din februarie 2022, de când a fost fondată Fundația Umanitară ASSIST, voluntarii și membri acesteia și-au concentrat eforturile în special spre educație și cultură.

De la dotarea sălilor de clasă și a laboratoarelor până la echiparea elevilor din medii defavorizate cu rechizite, numeroși elevi din Suceava au putut beneficia de ajutorul acestei fundații.

O comunitate educată reprezintă un motiv de mândrie pentru toți membri acesteia și un motor de dezvoltare pentru un viitor mai bun.

Campaniile Fundației Umanitare ASSIST se adresează unui număr foarte mare de membri ai comunității, care pot beneficia de resurse sau experiențe educaționale.
Vara aceasta, zeci de copii din școala generală au participat la activități și ateliere interactive de creație susținute de Fundația Umanitară ASSIST.

Acolo au putut să exploreze noi modalități de învățare și exprimare, reușind să deprindă noi abilități, în timp ce se distrau și comunicau.

Totodată, Fundația Umanitară ASSIST l-a susținut pe Adrian Hânțăscu, un tânăr sucevean al cărui talent pentru robotică l-a condus tocmai la Campionatul Mondial de Robotică din Texas, SUA. Alături de echipa sa, Adrian a adus în România două titluri mondiale și a pus Suceava pe harta excelenței în educație.

Tot în sfera tehnologiei și a educației, mai multe săli de clasă și laboratoare din județ au fost dotate cu echipamente de ultimă generație prin sprijinul Fundației Umanitare ASSIST.

Printre acestea se numără: laboratorul de robotică de la Ipotești, laboratorul de informatică de la Școala Generală nr. 3 Suceava, o sală de clasă modernă și la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni, o sală de clasă de la Școala Gimnazială “Jean Bart” Suceava.

Fapte bune la început de an școlar

Peste 100 de copii din comunități defavorizate din județ au început anul acesta școala cu zâmbetul pe buze. Au fost zâmbete de bucurie, entuziasm și împlinire, gândindu-se că acest an școlar îi va prinde pregătiți cu toate cele necesare.

Peste 100 de ghiozdane echipate cu toate rechizitele necesare au fost distribuite copiilor care proveneau din familii lipsite de posibilități materiale, asigurându-le astfel un start optim și o încurajare pentru a continua procesul de învățare.

Alături de alți parteneri, instituții și organizații au fost organizate în Suceava cursuri de formare și educare în subiecte de interes la momentul actual, precum securitatea online.

Numeroși membri ai comunității au beneficiat de resurse educaționale în cadrul proiectului ”Educație pentru Securitate în era digitală”. Voluntarii au fost instruiți în calitate de formatori și au vizitat școlile din județ.

Educația, cultura și sprijinul reciproc rămân valori fundamentale pentru Fundația Umanitară ASSIST care continuă să își asume un rol esențial în promovarea acestor valori și în contribuția la dezvoltarea comunității.

ȘTIRI