FRF ar urma să anunțe înghețarea campionatului în Liga 3. Șomuz Fălticeni este acum pe locul nouăSport

FRF ar urma să anunțe înghețarea campionatului în Liga 3. Șomuz Fălticeni este acum pe locul nouă

       Accesări: 859

Federația Română de Fotbal este tot mai aproape de a anunța o decizie în privința activității fotbalistice la nivelul Ligii a 3-a, după ce va trece perioada stării de urgență instituită ca urmare a pandemiei de coronavirus COVID-19.

Mai mult ca sigur, decizia va fi aceea de a încheia campionatul fără disputarea ultimelor 14 etape din returul sezonului 2019-2020.

Decizia este susținută de punctele de vedere exprimate de majoritatea conducătorilor echipelor înscrise în campionat.

Potrivit portalului Liga2.ro, după ce au fost anunțate condițiile drastice stabilite de autorități pentru reluarea activității fotbalistice, peste 50 din cele 78 de cluburi active la nivelul Ligii a 3-a au bifat în chestionarele trimise către FRF varianta ”Înghețarea campionatului cu validarea clasamentelor existente”.

Asta înseamnă că niciuna dintre echipele înscrise în competiție nu va retrograda.

Rămâne să fie stabilite cele 5 echipe care ar trebui să promoveze în Liga a 2-a și modul în care vor fi stabilite echipele care vor promova din Liga a 4-a.  

Dacă decizia de a îngheța campionatul va fi pusă în practică, echipa locală de fotbal ACS Șomuz Fălticeni va încheia sezonul pe locul 9, cu 20 de puncte (5 victorii, 5 remize și 6 înfrângeri).

Managerul sportiv al clubului din Fălticeni, profesorul Iulian Darabă, a declarat că regulile impuse pentru reluarea activității sunt imposibil de îndeplinit de cluburile carea activează în Liga a 3-a. El a precizat că oamenii din conducerea clubului se vor conforma deciziei care va fi luată de FRF.

„Se joacă, nu se joacă ….aşa a fost toată luna aprilie. Nu cred că au fost cele mai bune decizii, dar având în vedere cerinţele guvernanţilor (pe alocuri aberante) poate e mai bine aşa. Din punctul meu de vedere, sincer îmi pare rău ca nu se reia campionatul, având în vedere că se formase un grup frumos, omogen, cu jucători de calitate. Nu ne rămâne decât să ne salutăm (prin telefon) păstrând distanţa socială, şi să vedem ce vom face din august, sperând că nu vom da peste valul doi al lui Covid-19”, ne-a declarat antrenorul Daniel Stoica.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunțat la începutul acestei săptămâni care sunt condițiile în care se pot relua competițiile în care sunt angrenați sportivii de performanță.

Vorbim despre un regim foarte strict, de testare, de monitorizare, de cantonament și izolare a tuturor celor care își doresc reluarea pregătirii sportive.

Sportivii vor trebui să stea într-un regim închis și să-și desfășoare întreaga activitate în condiții controlate.

Fiecare club care doreşte să-și înceapă antrenamente trebuie să dispută pentru cantonament de o bază sportivă proprie sau în uz exclusiv cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, eventual săli de forță sau alte facilități necesare activității de antrenament.

Baza sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport, care să fie izolat alături de sportivi și antrenori, prin rotație, în ture minime de 14 zile.

În interiorul bazelor sportive de cantonament vor exista măsuri și reguli clare pentru sălile și terenurile de antrenament, pentru vestiare, bucătărie, spălătorie și zonele medicale.

Trebuie asigurate toate echipamentele de protecție pentru personalul medical de la baza de antrenament, dar și spații pentru cei suspecți de COVID-19.

ȘTIRI