Fostul Laborator Epidemiologic Fălticeni va fi demolat. Încep pregătirile pentru construirea Casei CăsătoriilorLocal

Fostul Laborator Epidemiologic Fălticeni va fi demolat. Încep pregătirile pentru construirea Casei Căsătoriilor

       Accesări: 1659

Primăvara dă startul unor noi proiecte la nivel local. Primăria Municipiului Fălticeni pregătește terenul pentru restaurarea unei clădiri de patrimoniu, investiție care va fi demarată în viitorul apropiat. Aici urmează să funcționeze Casa Căsătoriilor, un spațiu special destinat celor care își unesc destinele.

Proiectul vizează restaurarea și consolidarea imobilului de pe strada Maior Ioan, fosta Casă Tatos, unde între anii 1970-1980 funcționa fostul spital de copii.

În aceeași perioadă, autoritățile de atunci au construit un nou corp, lipit de clădirea de patrimoniu în care au funcționat Laboratorul Epidemiologic, Medicina Muncii, atelierul mecanic al spitalului și sediul Filialei Nevăzătorilor.

Spațiile au fost dezafectate, cu scopul demolării.

Corpul de clădire, alipit de Casa Tatos, se află într-o stare de degradare la fel de avansată ca și imobilul ce va fi consolidat și restaurat complet.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pe locul acestuia vor fi create noi locuri de parcare, dar și un drum de acces dinspre strada Maior Ioan spre Aleea Trandafirilor.

Proiectul Casa Căsătoriilor, ce va pune în valoare una dintre cele mai frumoase clădiri din Fălticeni, va aduce un nou suflu estetic zonei Maior Ioan.

În completarea acestuia, spațiile verzi din fața clădirii vor fi revizuite. Amenajări peisagistice vor fi efectuate și în spațiile din proximitatea imobilului de patrimoniu.

Proiectul renovării se ridică la 6 milioane de lei.

Primăria Municipiului Fălticeni alocă 1 milion de lei din bugetul local pentru reabilitarea imobilului.
Alte fonduri vor fi alocate pentru achiziția dotărilor și elementelor de decor ce vor înfrumuseța Casa Căsătoriilor.

ȘTIRI