Fosta campioană olimpică Paula Ivan invitată la Fălticeni pentru promovarea atletismuluiSport

Fosta campioană olimpică Paula Ivan invitată la Fălticeni pentru promovarea atletismului

       Accesări: 797

Elevii Școlii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni au avut parte de un invitat surpriză în prima parte a zilei de joi, 13 februarie 2020.

Fosta mare atletă Paula Ivan, Campioană Olimpică pentru România la Jocurile Olimpice de la Seul, în 1988, a poposit la Fălticeni pentru a promova atletismul în rândul copiilor.

“Spiridușii Atletismului” este programul național implementat de Federația Română de Atletism, în 18 localități ale României.

La Fălticeni, programul a fost organizat cu sprijinul Clubului Sportiv “Alessia Athletic”, în parteneriat cu Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”, Primăria Fălticeni și Asociația Județeană de Atletism Suceava.

Sala de sport a Școlii nr. 3 a fost locul în care 174 de copii, de la clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a, s-au jucat și s-au întrecut în probe atletice: 30 de metri viteză și săritura în lungime de pe loc.

Mahanu Design

Toți participanții au primit diplome de participare din partera organizatorilor și ciocolată din partea Primăriei Fălticeni.

Performerii zilei, primii 6 clasați la cele două probe, în funcție de vârstă, au fost premiați cu tricouri, medalii, cupe, vouchere, iar unii dintre ei chiar și cu echipamente sportive din partea Federatiei Române de Atletism.

 “Proiectul Spiridușii Atletismului este un program creat de Federația Română de Atletism, mai exact de domnul Președinte Florin Florea. Mă bucur să fac parte din comisia de organizare, alături de el și de doamna Paula Ivan (Campiona Olimpică la Seul 1988).

Acest program este creat pentru copiii nelegitimați, pentru a promova atletismul și nu numai.

Dorim să-i aducem pe copii împreună, să socializeze și să se joace. Ne dorim ca prin aceste acțiuni să descoperim copii care își doresc sa practice atletismul, să se antreneze și sa devină mai buni. De asemenea, dorim să le dezvoltăm spiritul de organizare, să îi învățăm să-și aprecieze colegii, să-i aplaude și să-i încurajeze”, ne-a declarat Laura Pazari, directorul de marketing al Federației Române de Atletism și reprezentantă a Clubului Sportiv “Alessia Athletic”.  

Între cei care i-au încurajat pe micii atleți s-au aflat: directorul școlii, profesorul Ovidiu Moroșanu, administratorul public al Primăriei Fălticeni – Silviu Rusu, doamnele învățătoare.

De organizarea probelor de concurs s-au ocupat profesorii de educație fizică Mihai Ioan (directorul adjunct al școlii), Daniela Moroșanu și Daniela Cojocaru, alături de Elena Vizitiu, reprezentanta Asociației Județene de Atletism Suceava.

ȘTIRI