Daruri și cuvinte de mângâiere pentru pacienții internați la Centrul de Îngrijiri Paliative din comuna Vadu MoldoveiLocal

Daruri și cuvinte de mângâiere pentru pacienții internați la Centrul de Îngrijiri Paliative din comuna Vadu Moldovei

       Accesări: 6094

Acțiunile caritabile aduc bucurie și satisfacție sufletească. Astfel de campanii umanitare sunt organizate cu regularitate de Protopopiatul Fălticeni pentru copiii și bătrânii nevoiași care locuiesc la țară sau la oraș. Printre cei care se bucură de atenția preoților sunt și persoanele suferinde.

Ultimul demers filantropic s-a desfășurat pe 11 februarie la Centrul de Îngrijiri Paliative și Boli Cronice din Vadu Moldovei.

La unitatea din subordinea Spitalului Municipal din Fălticeni sunt tratați îndeosebi bătrâni care suferă de boli pulmonare, cardiace sau neurologice.

Preoții i-au vizitat pe pacienții centrului medical oferind daruri însoțite de cuvinte de mângâiere celor care speră să-și recapete sănătatea cât mai curând.

„Această zi ne amintește cu mare intensitate îndemnul Mântuitorului de a-i ajuta pe cei aflați în suferință. Suferința ne afectează pe toți atunci când trecem prin momente grele, atât sufletește cât și trupește, simțim nevoia de ajutor. Cel mai important ajutor ni-l oferă Dumnezeu, însă Dumnezeu lucrează și prin oameni.”, a declarat protoiereul Dulgheriu. „Bolile trupești sunt vindecate de doctor, iar bolile sufletești își găsesc alinare în cuvântul preotului și în scaunul de spovedanie. De aceea, noi preoții din Protopopiatul Fălticeni încercăm să fim alături de cei aflați în suferință în mod material cât mai des, fie prin mici cadouri, fie prin achiziționarea de aparatură specifică, dar suntem în fiecare moment alături de semenii noștri, prin rugăciune și prin dragostea pe care le-o oferim necondiționat”.

Codrin Benta
Protopop Adrian Dulgheriu

Acțiunea umanitară a avut loc în contextul Zilei Mondiale al Bolnavului, zi dedicată persoanelor care suferă de diverse afecțiuni fizice sau psihice, dar și lucrătorilor sanitari, credincioșilor, voluntarilor și familiilor suferinzi.

Ca de fiecare dată și această activitate de suflet s-a desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, inițiativa fiind susținută de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Preoții au împărțit celor 40 de pacienți internați pachete ce au conținut fructe, dulciuri și alimente pe care le pot consuma în perioada de covalescență. Gestul a fost primit cu bucurie și apreciere, iar pentru câteva momente zâmbetul a revenit pe chipul celor suferinzi.

Doctor Dorin Vîlceanu, șeful Centrului Medical din Vadu Moldovei, și-a exprimat mulțumirea pentru atenția direcționată către unitatea spitalicească, față de cei care au mari probleme de sănătate, subliniind că prin speranță și credință în Dumnezeu vor duce la bun sfârșit misiunea de întrajutorare a semenilor.

Campania umanitară actuală nu este o acțiune singulară, ci vine în completarea unei acțiuni desfășurate în urmă cu jumătate de an.

În luna septembrie, Protopopiatul Fălticeni a donat Centrul de Îngrijiri Paliative Vadu Moldovei două aparate de tip Concentrator de Oxigen, pentru a veni în sprijinul îmbunătățirii actului medical.

Aproape de viața comunității locale și afirmând dorința unui rol activ în societate, preoții vor continua demersurile caritabile, dar și donațiile pentru secțiile Spitalului Municipal Fălticeni.

ȘTIRI