Fonduri europene pentru un agent economic din Dolhești. Achiziție de utilaje în valoare de 51.000 de euroRural

Fonduri europene pentru un agent economic din Dolhești. Achiziție de utilaje în valoare de 51.000 de euro

       Accesări: 4270

Afacerile din mediul rural sunt sprijinite de Uniunea Europeană. Un operator economic din comuna Dolhești se numără printre beneficiarii unui proiect cu fonduri europene, accesate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Finanțarea obținută va fi utilizată de Dolcop SRL pentru achiziția de utilaje și echipamente.

Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile în proporție de 70% și în timp ce cofinanțarea este în valoare de 30% din finanțarea obținută.

Firma dolheșteană a primit fonduri în valoare de 241.615 lei (51.810 euro), din care 169.131 lei (32.267 euro) finanțare publică prin PNDR, iar cofinanțarea din partea beneficiarului este de 72.484 lei (19.543 euro).

În cadrul proiectului de finanțare, operatorul economic și-a completat partea de echipamente cu utilaje de ultimă generație. Au fost achiziționate două betoniere electrice monofazate, un motocompresor portabil și un grup electrogen ESE 12000 TKD.

La acestea se adaugă două pompe, un exemplar pentru turnarea șapei (Mover 270) și un altul pentru tencuială tradițională (Step 120).

Mahanu Design

Autoritatea contractantă este AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), proiectul cu fonduri europene fiind finanțat prin LEADER, inițiativa Uniunii Europene de sprijinire a proiectelor de dezvoltare rurală inițiate la nivel local, în vederea revitalizării zonelor rurale și creării de locuri de muncă.

Proiectul a fost realizat de firma suceveană UMV Grup Asig SRL.

ȘTIRI