Fălticenenii sunt solidari și vor să le ofere un adăpost refugiaților ucraineni. Un profesor își pune casa la dispozițieLocal

Fălticenenii sunt solidari și vor să le ofere un adăpost refugiaților ucraineni. Un profesor își pune casa la dispoziție

       Accesări: 18261

Bunătatea nu costă nimic. În vremuri grele, ea este cea care îi unește pe oameni. Dramele familiilor de ucraineni care și-au lăsat casele, plecând din calea războiului, i-au sensibilizat pe câțiva fălticeneni.

Localnicii și-au manifestat pe conturile social media solidaritatea față de refugiați, publicând numeroase mesaje prin care au arătat că sunt alături de locuitorii din țara vecină.

Alții și-au arătat disponibilitatea de a-i primi de refugiați.

Un astfel de anunț a făcut Cristian Fetcu.

El este gata să ofere persoanelor din Ucraina un adăpost și este dispus să amenajeze pentru aceștia casa pe care o deține.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cristian Fetcu este profesor la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, iar mesajul său este doar una dintre declarațiile de solidaritate apărute pe rețele de socializare.

Mesaje similare au fost publicate și de alți localnici,, după ce sute de ucraineni, în special părinți cu copii și tineri, au ajuns pe jos la punctul de frontieră al Vămii Siret.

Gesturi demne de toată lauda au făcut și rădăuțenii, care au oferit refugiaților apă și mâncare, în timp ce firma Tarsin i-a transportat gratuit pe refugiați la aeroport, gară și autogară, astfel încât să ajungă la destinația propusă.

Sprijinul va fi oferit atât timp cât este nevoie.

Autoritățile sucevene iau în calcul cazarea refugiaților la internatele școlilor și la unități cu regim hotelier, care pot oferi ședere temporară.

ȘTIRI