Fălticenenii sunt invitați pe 1 decembrie să susțină campania națională “Uniți pentru păduri”Local

Fălticenenii sunt invitați pe 1 decembrie să susțină campania națională “Uniți pentru păduri”

       Accesări: 1356

De Ziua Națională a României, organizația Agent Green România îi invită și pe locuitori din Fălticeni să se alăture campaniei naționale “Uniți pentru păduri”.

Coordonatorul local al evenimentului, profesorul Cristian Fetcu, ne-a informat că în acest sens va fi organizată o acțiune de susținere, începând de la ora 9.00, pe aleea pietonală. Întâlnirea cu toți cei care doresc să se alăture demersului va avea loc în zona centrală (zona Judecătoriei).

“Într-o zi specială, pădurile au nevoie de atenție specială – sunt mai amenințate ca niciodată, iar noi avem nevoie de ele mai mult ca niciodată! Important este să fim mulți și să le reamintim tuturor că suntem norocoșii moștenitori ai celor mai valoroase bogății naturale ale Europei!

Vom purta bannerele Agent Green cu mesaje despre protejarea pădărilor, într-un marș pe aleea pietonală, de la Judecătorie până la Primărie. Vom face fotografii și le vom posta pe pagina de facebook Agent Green”, ne-a declarat profesorul Cristi Fetcu, coordonator local al evenimentului din partea organizației Agent Green România

În România se taie, ȋntr-un an, aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn, cu 20 de milioane peste cifrele oficiale, diferența provenind din tăierile ilegale, în mare parte din pădurile proprietate privată. Anunțul a fost făcut, la sfârșitul săptămânii trecute, de către ministrul Mediului, Costel Alexe.

ȘTIRI