Fălticeneanul David Arcip va juca la turneul final Winter Cups. El s-a calificat cu echipa României de tenis de câmpSport

Fălticeneanul David Arcip va juca la turneul final Winter Cups. El s-a calificat cu echipa României de tenis de câmp

       Accesări: 624

Tenisul românesc de performanță are tineri foarte talentați. Printre aceștia se numără și fălticeneanul David Arcip, un sportiv de perspectivă, cu rezultate tot mai bune pe terenul de joc. El s-a calificat alături de echipa România la turneul final Winter Cups.

Competiția intercontinentală s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, între 2 și 4 februarie, în Finlanda.

David Arcip face parte din echipa de tenis U14 (sub 14 ani), performanța fiind bifată alături de Andrei Radu și Darius Dorin.

Sportivii români, coordonați de căpitanului de echipă Enache Corneliu-Mario, și-au dominat adversarii, obținând victorie după victorie.

Din grupa „Zonei A” au făcut parte Cehia, Estonia, Finlanda, Lituania, Norvegia, Spania și Suedia.

Sportivii noștri au jucat prima partidă din cadrul competiției în compania suedezilor, pe care i-au învins cu 2-1.

În meciul următor, România câștigă cu 2-1 în fața Spaniei, iar în ultima partidă, echipa națională învinge Finlanda, țara gazdă, tot cu 2-1.

David Arcip (foto medalion), Andrei Radu și Darius Dorin au încheiat, astfel, competiția pe primul loc, rezultat care i-a asigurat României calificarea în Turneul Final.

Printre țările care vor participa la Winter Cup sunt Finlanda, Franța, Marea Britanie, Olanda, Slovacia, Germania și Ungaria.

Concursul de tenis de câmp se va desfășura în Germania, la jumătatea lunii februarie.

Competiția, lansată în anul 1977, este astăzi una dintre cele mai selecte întreceri din tenisul de câmp european.

Destinat juniorilor foarte talentați, Winter Cups reunește echipe nominalizate de federațiile de tenis, concurs care permite meciuri la simplu și dublu în perioada iernii.

Foto: FRT

ȘTIRI