Accesări: 5024

Săltat de oamenii legii și dus la audieri. Un fălticenean suspectat de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc a fost prins de ofițerii de poliție judiciară ai B.C.C.O. Suceava, în cadrul unei acțiuni ce s-a desfășurat marți dimineață. Mascații au descins la Fălticeni, la un apartament de pe strada Dimitrie Leonida, dar și în Rădăuți, unde au avut loc mai multe percheziții domiciliare.

În aceeași zi, ofițerii BCCO au fost oprit în trafic, un autoturism Toyota Avensis, la intrarea în Fălticeni, unde au făcut verificări minuțioase.

În mașină se afla furnizorul principal, iar cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, au fost identificate peste 500 comprimate de ecstasy, ascunse într-o cutie cu detergent, aflată într-un bagaj.

Cantitatea de droguri de mare risc provenea din Olanda și a fost expediată, prin intermediul unei firme de transport persoane și colete, de către un cetățean olandez de naționalitate română, care se afla în autoturism cu inculpatul.

Anchetatorii spun că asupra cetățeanului olandez a fost identificată cantitatea de 1,02 grame de cannabis.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni
Autoturismul reținut de ofițerii BCCO la intrarea în Fălticeni

Alți trei intermediari au fost prinși în flagrant delict, într-un autoturism, în timp ce circulau în municipiul Suceava. În timpul flagrantului, doi dintre ei au încercat să fugă, aceștia fiind opriți în trafic, la o intersecție.

În urma acestei acțiuni, au fost găsite asupra celor trei, un tub spray superparalizant, 100 de comprimate ce conțin steroizi, 3 capsule cu substanțe pulverulentă, suspecte a fi psihoactive, un tub spray paralizant și un grinder cu urme de fragmente vegetale.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că, intermediarii intenționau inducerea în eroare a cumpărătorului, prin oferirea spre vânzare de comprimate conţinând steroizi, în loc de ecstasy, activitate prin care intenționau să-i distragă atenția și să-l deposedeze prin violență de suma de 25.000 de lei, cu care urmăreau să cumpere pentru ei înșiși, de la dealer, cantitatea de 500 de comprimate de ecstasy.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant pentru șapte persoane, care au acționat în trei echipe, una a furnizorului principal și două ale intermediarilor acestuia, suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

Mascații au descins la Fălticeni

Anchetatorii spun că inculpații au introdus în ţară şi deţinut droguri de risc și de mare risc, în scopul obţinerii de beneficii materiale prin vânzarea acestor droguri către diferiţi consumatori.

Joi, 30 octombrie, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile faţă de opt inculpați, între care și un cetățean olandez de naționalitate română, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc.

Aceste activități au fost urmate de 12 percheziții domiciliare efectuate la locuințele a 11 persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 8 comprimate de ecstasy, 94 de grame de cannabis, 8 pliculețe cu fragmente vegetale ce ar fi cannabis, 9 pachete cu foițe tip OCB, două cântare electronice cu urme de cannabis, un bong, o pipă, o tabacheră, 6 grindere, două box-uri, un dispozitiv cu electroșocuri, un permis de conducere ucrainean, ce pare a fi falsificat, 51 de telefoane mobile, 65 de cartele SIM, 14 stick-uri de memorie, 8 laptop-uri, un DVR, un micro SD, sumele de 4.800 lei și 750 euro și două tablete.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a două autoturisme.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din B.C.C.O. Cluj, lucrătorilor de poliție din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Suceava, I.P.J. Suceava – Serviciul Rutier, Poliția orașului Solca, precum și al cadrelor de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava și Serviciului Acțiuni Speciale.

Procurorii DIICOT menționează că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ȘTIRI