Eveniment de suflet în satul Preutești. 12 cupluri au sărbătorit Nunta de Aur și Nunta de ArgintRural

Eveniment de suflet în satul Preutești. 12 cupluri au sărbătorit Nunta de Aur și Nunta de Argint

       Accesări: 2590

Prețuire și admirație pentru familiștii model din comună. Autoritățile Comunei Preutești au organizat duminică un eveniment de suflet pentru cuplurile care, anul acesta, au sărbătorit un moment important. Este vorba despre Nunta de Aur.

La fel ca și în urmă cu 50 de ani, când și-au unit destinele pentru totdeauna, soții au revenit în fața altarului.

Trei cupluri de aur din satul Preutești au fost sărbătorite la ceas aniversar.

Alte nouă cupluri, din aceeași localitate, mai tinere și mai în putere, au celebrat Nunta de Argint. Cei 25 de ani de căsătorie au trecut cu rost, timp în care cuplurile au rămas împreună la bine și la greu.

Cele 12 familii au avut parte de o slujbă de binecuvântare oficiată de doi preoți, ce s-a desfășurat la biserica din sat.

Codrin Benta

După momentul religios și un cuvânt de învățătură al preotului paroh, primarul Ion Vasiliu a ținut un discurs în care și-a exprimat aprecierea față de cuplurile sărbătorite, pentru care încercările de-a lungul timpului nu au constituit un impediment în calea fericirii.

„Este un moment deosebit pentru orice familist care ajunge într-o astfel de postură fericită. Sunt clipe unice atunci când sărbătorești 25 sau 50 de ani de căsnicie. Cuplurile sărbătorite astăzi sunt dovadă de trăinicie, motiv de respect și modele de urmat în comunitate.”, a spus primarul comunei Preutești. „Celebrăm, astăzi, într-o zi de sărbătoare 12 familii frumoase, cupluri de argint și de aur care, începând de acum, se îndreaptă spre următoarea etapă a vieții, unii către nunta de aur, ații către nunta de diamant. Acest drum să-l parcurgeți împreună, ca și până acum, cu voință, înțelegere și bucurie.”

Edilul Ion Vasiliu i-a felicitat pe cei mai tineri, dar și pe cei mai în vârstă familiști, urându-le ani mulți și buni.

Așa cum se obișnuiește la astfel de ocazii, cuplurile de aur au primit diplome aniversare, flori și un stimulent financiar în valoare de 500 de lei.

Pentru cuplurile de argint au fost oferite buchete de flori și diplome de recunoștință.

Evenimentul a avut loc pe 21 noiembrie, în ziua hramului bisericii din satul Preutești. Aflați în centrul atenției, cele 12 familii au împărtășit bucuria unui moment special al vieții, alături de rude și prietenii.

Este pentru al șaptelea an consecutiv când este marcată în același timp sărbătorirea cuplurilor de argint și de argint.

Autoritățile locale au ales să celebreze în acest mod, organizând la hramul satului acest eveniment de suflet pentru cei care împlinesc în anul respectiv 25 și, respectiv, 50 de ani de căsnicie.

ȘTIRI