Eveniment al unor prietenii pe viață. Profesorii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” au organizat Ziua AbsolventuluiSpecial

Eveniment al unor prietenii pe viață. Profesorii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” au organizat Ziua Absolventului

       Accesări: 2484

Gânduri și sentimente îmbrăcate în lumina recunoștinței. Profesorii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” știu să facă lucrurile altfel și le fac din inimă, nu doar când sunt la catedră, ci și dincolo de atmosfera cursurilor. Finalul de drum al fiecărei generații este marcat printr-un eveniment special, unic în peisajul educațional din Fălticeni.

Se numește Ziua Absolventului, manifestare cu încărcătură emoțională aparte și cu un program care te ține cu sufletul la gură.

Elevii claselor a XII-a sunt invitați la ultima întâlnire cu diriginții și profesorii lor, pentru celebrarea anilor de liceu, cei mai frumoși ani ai adolescenței.

Ziua Absolventului este momentul în care profesorii își iau rămas bun de la tinerii care au crescut învățând, un rămas bun care îi face pe elevi să se simtă speciali, iubiți și apreciați.

Organizat anual la Centrul Cultural G.V. Birlic, evenimentul se desfășoară cu sala plină în prezența absolvenților, profesorilor și părinților, într-un cadru festiv și cu organizare de excepție.

Absolvenții promoției 2024 au fost primiți într-un decor cu flori, muzică și culoare, iar timp de două ore au asistat la cea mai frumoasă lecție dinaintea viitorului examen de maturitate sau Bacalaureatul.

Debutul manifestării i-a aparținut profesorului Valentin Purdilă, unul dintre cei mai iubiți mentori de la colegiul fălticenean, în rolul de prezentator, care și-a început discursul spunând că este „onorat să fie prezent în fața unui public de excepție, un public în care există multă densitate de tinerețe, frumusețe și inteligență”.

Profesorul dr. Palaghia Radion, directorul Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, s-a adresat elevilor și cadrelor didactice cu câteva gânduri pentru viitor, evocând rolul educației în dezvoltarea tinerei generații.

Trei foști absolvenți, elevi model ai acestui colegiu, au ținut să se adreseze promoției 2024, cu mesaje în care tinerii au fost felicitați și încurajați să meargă mai departe pe calea educației și învățării.

Mihaela Redniciuc, invitat special, fost șef de promoție, astăzi antreprenor în domeniul medical, le-a vorbit elevilor prezenți despre rețeta de succes în carieră, despre motivație și găsirea drumului în viață.

Au urmat apoi videoclipurile pregătite de elevii fiecărei clase, care au surprins momente amuzante, activități și clipe de neuitat din viața de liceu, părți din etapele trecerii lor prin acest loc al șlefuirii personalității.

Emoțiile începutului acestei promoții au fost amintite de profesorul dr. Mariana Țuca, director adjunct al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, înaintea premierii absolvenților cu rezultate deosebite în acest an școlar.

Pe scena evenimentului au urcat rând pe rând diriginții care i-au menționat pe elevii premianți, iar la final așezat în inima fiecăruia câte un sfat, îndemn sau un gând de bine.

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” este locul unde educația și faptele bune se împletesc în mod fericit, profesorului Bogdan Dumitriu, inițiatorul și continuatorul unor campanii de donare de sânge, revenindu-i onoarea de a-i menționa pe tinerii care au salvat vieți.

Spre finalul evenimentului organizatorii au anunțat elevii nominalizați pentru titlul onorific de „șef de promoție”, cei mai silitori absolvenții fiind invitați să urce pe scenă.

Titlul i-a revenit Ștefanei Șoptelea, ea primind și placheta care confirmă acest statut onorant.

Organizatorii au conferit un titlul de absolventul anului, numit „Exemplu de dedicație școlară și voluntariat”, elevei Cristina Luță.

Profesorii diriginți au primit, la rândul lor, în semn de aleasă prețuire, titlul „Dedicat creator de valori”.

Gazda manifestării, profesorul Valentin Purdilă, a transmis la finalul manifestării un mesaj profund, un cuvânt de rămas bun din partea celor 10 diriginți adunați pe scenă.

„Dragii noștri absolvenți,

Să nu uitați niciodată cine sunteți.

Să nu lăsați oamenii să vă transforme în ceea ce vor ei să fiți. Nu uitați, așa cum v-am spus cu toți, de cele mai multe ori, nu uitați că sunteți oameni minunați, și că aveți în voi puteri nebănuite de a schimba lumea în bine și de a înfrumuseța lumea.

Trăiți frumos! Chiar vă condamnăm să trăiți frumos.

Încercați să însemnați ceva bun în viața oamenilor. Retrageți-vă atunci când simțiți când nu mai aparțineți unui loc sau unui suflet, și luați-o de la capăt ori de câte ori va trebui.

Să nu uitați să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucați, este secretul tinereții să citiți este fântâna înțelepciunii, să gândiți este calea puterii, să fiți buni este calea spre fericire, să fiți calmi este cheia succesului, și să iubiți este rațiunea de a trăi.

Vă urăm o viață lungă și bună!”

Mesajul s-a încheiat cu plecăciunea diriginților, asemeni marilor actori, în fața promoției 2024.

Ziua Absolventului, eveniment de rămas bun și al prietenei pe viață dintre elev și profesor, s-a încheiat sub aura recunoștinței. Sub ploaia de confetti, elevii au fost îmbrățișați din priviri de profesorii diriginți aflați pe scenă, în timp ce absolvenții s-au ridicat în picioare și i-au aplaudat pe mentorii adolescenței lor.

Directorul Palaghia Radion și-a exprimat gratitudinea față de toți cei care au avut un aport la reușita acestui eveniment superb, mulțumiri și felicitări profesoarei Mihaela Jarcău, pentru coordonarea întregii activități, directorului adjunct Lucian Maleș și Mariana Țuca, profesorilor Valentin Purdilă și Bogdan Dumitriu, diriginților claselor a XII-a, întregii echipei implicate în procesul de organizare.

ȘTIRI