Elevii Școlii „Ioan Ciurea” au obținut premiul I la Concursul județean „Colind de Crăciun”Educație

Elevii Școlii „Ioan Ciurea” au obținut premiul I la Concursul județean „Colind de Crăciun”

       Accesări: 1300

Un nou succes pe portativ. Elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” și-au adjudecat premiul I la Concursul județean „Colind de Crăciun”, desfășurat sâmbătă, 14 decembrie, la Suceava. Membrii corului unității de învățământ din Fălticeni au impresionat juriul, reușind să câștige la categoria rezervată claselor din ciclul gimnazial.

Îndrumați de profesoara Mirabela Apopei, elevii talentați s-au remarcat prin interpretarea deosebită a colindei „Gazdă mândră, dă colacul!”.

Este pentru al treilea an când reprezentanții Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” au obținut premiul I, în anul 2015, 2017

Concursul, ajuns la ediția a noua, a reunit peste 1.000 de copii de la mai multe unități educaționale din județ. Competiția este structurată pe trei categorii de vârstă: clase din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Participanții au reușit ca prin glasul de colindă și prin portul tradițional românesc să aducă pe chipul și în sufletul celor prezenți atmosfera feerică, plină de bucurie și emoție sufletească, ce caracterizează Crăciunul, sărbătoarea bucuriei și speranței.

Organizatorii spun că scopul competiției este dezvoltarea abilităților pentru copiii și tinerii proveniți din familii defavorizate, pentru cei instituționalizați, precum și sensibilizarea opiniei publice, dar și promovarea tradițiilor populare.

Invitații speciali ai evenimentului au fost elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Halunga” din Hănțești, care au prezentat dansul căiuților și harapilor.

Evenimentul a fost deschis cu un cuvânt de bun venit, adresat de inspectorul școlar general Gabriela Mihai.

Concursul județean ”Colind de Crăciun” este organizat de Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv” Suceava, Asociaţia ”Plai Străbun”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava și Consiliul Județean Suceava.

ȘTIRI