Elevii merituoși din Comuna Vadu Moldovei au fost recompensați cu biciclete, cărți și medaliiRural

Elevii merituoși din Comuna Vadu Moldovei au fost recompensați cu biciclete, cărți și medalii

       Accesări: 1901

Rezultatele bune aduc premii pe măsură. Elevii merituoși din Comuna Vadu Moldovei au fost recompensați la finalul anului școlar de către autoritățile locale. Primarul Bogdan Amariei și aleșii din Consiliul Local au decis să le răsplătească sârguința, altfel decât în anii precedenți.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat vinerea trecută, în prezența diriginților, părinților și a directoarei Alina Iacob.

Elevii silitori din clasele V-VIII au avut parte de o surpriză plăcută, nouă dintre cei mai buni copii la învățătură primind, în dar, câte o bicicletă de munte.

Premiile au fost înmânate de primarul Bogdan Amariei.

În rândul celor nouă premianți ai Școlii Gimnaziale Vadu Moldovei s-a remarcat David Spînu, din clasa a V-a, elev care a încheiat anul școlar cu 10 pe linie.

Pentru rezultatul obținut, David a primit, pe lângă bicicleta de munte, și o diplomă de excelență.

Cărțile, diplomele, medaliile și bicicletele au fost achiziționate din bugetul local.

„Ne bucurăm de rezultatele copiilor noștri și vrem să le arătăm că îi susținem. În acest fel dorim să-i încurajăm să continue pe acest drum și în anii care urmează.”, ne-a declarat primarul comunei Vadu Moldovei. „Anul acesta ne-am gândit să le oferim ca premiu câte o bicicletă, acelor elevi care au obținut premiul I la învățătură. Sper ca darul acesta să-i motiveze și să sporească dorința de a face mișcare în aer liber pe perioada vacanței. Eu îi felicit pe toți elevii, îi îndemn să iubească școala și cartea, pentru că acesta este viitorul.”

Ceilalți elevi au primit cărți și diplome. 180 de pachete cu cărți au fost oferite copiilor de la Școala Gimnazială „Vadu Moldovei”

La rândul său, directoarea Alina Iacob i-a felicitat pe toți elevii premianți și a ținut sa mulțumească atât colegilor profesori, cât și părinților pentru implicare.

Ea a subliniat faptul că anul școlar 2020-2021 a fost un an greu, plin de restricții și provocări pentru toți.

„Sfârșitul anului școlar a avut întotdeauna o încărcătura emoțională mare la școala noastră. Anul acesta, mai mult ca oricând, emoțiile au fost evidente!”, a declarat Alina Iacob. „Este un moment al bilanțului și al răsplății pentru cei care au drag de carte. Eu nu pot decât să mulțumesc primarului Bogdan Amariei și Consiliului Local Vadu Moldovei pentru faptul că sunt alături de elevi și de educație. Le mulțumesc și colegilor mei profesori și părinților pentru tot ceea ce au făcut pentru copiii școlii noastre.”

Directoarea Alina Iacob a oferit oficialităților locale, în semn de mulțumire, primarului Bogdan Amariei și viceprimarului Elena Răileanu, diplome de onoare și câte un trofeu.

Un gest similar a fost făcut și pentru preotul paroh Mircea Martiniuc.

Școala din Vadu Moldovei are peste 100 de ani existență, iar structurile din cadrul acesteia au beneficiat de ample lucrări de reabilitare și modernizare. Unitatea de învățământ are din acest an școlar 2020-2021 și o sală de sport modernă.

Primarul Bogdan Amariei a depus la CNI un proiect pentru o altă sală de sport ultramodernă, cu suprafață de joc sintetică, vestiare, duș și tribună cu 180 locuri.

Edilul Comunei Vadu Moldovei că va continua să ofere sprijin și susținere pentru ca mediul școlar să genereze performanță și educație de calitate.

ȘTIRI