Elevii intră în vacanța intersemestrială. Autoritățile urmează să decidă când se reiau cursurile în școliLocal

Elevii intră în vacanța intersemestrială. Autoritățile urmează să decidă când se reiau cursurile în școli

       Accesări: 631

Este, din nou, vacanță. Elevii au încheiat, vineri, primul semestru din anul școlar 2020-2021, de 17 săptămâni, un an atipic în care cursurile s-au desfășurat prea puțin în clasă și mai mult pe internet. În urmă cu trei săptămâni, pe 11 ianuarie, aceștia reluau studiul cu profesorii, după încheierea vacanței de Crăciun.

Peste 8.000 de elevi care învață în Fălticeni, intră de mâine în vacanța intersemetrială care marchează jumătatea anului școlar.

Vacanța durează până pe 7 februarie.

Semestrul al doilea, cu o durată tot de 17 săptămâni, va începe pe 8 februarie și se va încheia pe 18 iunie. Elevii din clasa a XII-a vor termina cursurile pe 4 iunie.

Până la finele anului școlar, elevii vor mai avea vacanță de Paștele Catolic (2-11 aprilie) cel Ortodox (30 aprilie-9 mai), dar și în vară, vacanță care va începe pe 19 iunie.

Codrin Benta

Când se reiau cursurile în clasă?

Ministerul Educației ia în calcul trei scenarii pentru revenirea fizică a elevilor la școală, din 8 februarie.

Dacă școala va reîncepe fizic, cu prezența elevilor în clase, scenariile luate în calcul sunt următoarele:

  1. Copiii se întorc în clase în grădinițe și ciclul primar, acestea fiind ciclurile de învățământ cel mai dificil de abordat prin școala online.
  2. Se întorc fizic la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și elevii de anii terminali, care au de susținut Evaluarea Națională și Bacalaureatul.
  3. Toți elevii să revină în clase dacă rata de incidență a infectărilor va scădea. În localitățile cu rata de infectare mai mică, cursurile cu elevi în clase ar putea reîncepe mai repede.

Abordarea unuia dintre aceste scenarii implică un nou ordin comun între ministerele Educației și Sănătății.

Discuțiile pe această temă urmează să fie reluate pe 2 sau 3 februarie, când vom ști dacă și în ce condiții elevii și profesorii vor reveni la școală.

ȘTIRI