Cinci elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” au obținut premiul întâi la Festivalul Concurs „Soyons francophones”Educație

Cinci elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” au obținut premiul întâi la Festivalul Concurs „Soyons francophones”

       Accesări: 1316

Dorința de afirmare, spiritul de competiție și pasiunea pentru limba franceză îi unește pe tinerii liceeni. Sunt trei dintre elementele care animă Festivalul concurs „Soyons francophones”, desfășurat pe 13 aprilie la Gura Humorului. Cinci elevi talentați ai Colegiului Național „Nicu Gane” s-au numărat printre laureații acestui eveniment desfășurat sub auspiciile Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Andreea Zăvodu, Dragoș Tanasă, Alexandru Livadaru, Teodora Neculau și David Țibulcă sunt cei care au impresionat juriul concursului și au primit două premii întâi.

Toți sunt la prima participare la acest festival, elevii fiind coordonați și încurajați de profesoara Carmen Munteanu.

S-au pregătit timp de câteva săptămâni și au sperat să obțină un loc cât mai bun la festival, obiectiv atins grație talentului lor.

Andreea Zăvodu, Dragoș Tanasă, Alexandru Livadaru și David Țibulcă au constituit formația de francofoni ai colegiului din Fălticeni, reușind să aducă pe scenă elemente de originalitate și virtuozitate.

Codrin Benta

Ei au interpretat piesele „La Seine” (râul Sena – vocal și instrumental) și „Pauvre diable”(Sărmanul diavol – instrumental).

Și Teodora Neculau s-a prezentat impecabil la acest festival al tinerelor talente, ea interpretând melodia „Voilà”.

Fiind un concurs unde se pune accent și pe interpretare vocală și instrumentală, doi dintre reprezentanții Colegiului Național „Nicu Gane” s-au pregătit cu oameni de specialitate.

Pentru partea muzicală, Teodora Neculau și-a antrenat vocea cu profesoara de canto Teodora Botez, iar violonistul Alexandru Livadaru cu profesorul de muzică Vasile Cotos.

Profesoara Carmen Munteanu i-a felicitat pe elevii colegiului pentru reușita lor, abnegație și dorința de participare.

Teodora Neculau (10 H), Andreea Zăvodu (10 A), Alexandru Livadaru (9A), David Țibulcă (10 H) și Dragoș Tanasă (9B) sunt încântați de ceea ce au realizat, mai ales că debutul lor la Festivalul „Soyons francophones” s-a încheiat cu premiul întâi.

Peste 40 de școli gimnaziale și colegii din județul Suceava au participat la ediția din acest an, în cadrul căreia au fost acordate elevilor concurenți mai multe premii I, II, III și mențiuni.

Festivalul județean „Soyons Francophones!” este inițiat și organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava și de Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, cu sprijinul Asociației Alianța Franceză din Suceava, al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava și al Asociației Române a Profesorilor Francofoni din România, filiala Suceava.

Evenimentul constă în organizarea unui spectacol de amploare ce include momente muzicale, artistice și de teatru în limba franceză, adresat elevilor de la școli și licee, precum şi profesorilor care au în comun pasiunea pentru limba franceză şi pentru valorile Francofoniei.

ȘTIRI