Accesări: 295

Până luni, 1 iunie, în cotextul celor cinci zile libere de care se bucură o parte importantă a românilor, aproximativ 28.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri operative și de peste 2.000 de polițiști locali, acționează pentru protejarea și sprijinirea cetățenilor.

Una dintre prioritățile angajaților Ministerului Afacerilor Interne aflați în teren este respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătății în perioada stării de alertă în care se află România.

În cadrul dispozitivelor de ordine și siguranță publică, acționează în medie, în fiecare zi, aproximativ 12.000 de polițiști, cu 4.843 mijloace de intervenție.

Pentru siguranța traficului, pe cele mai importante artere rutiere din țară, sunt amplasate 313 aparate radar. Echipajele de la sol beneficiază de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviație. 

În fiecare zi, peste 6.000 de jandarmi desfășoară misiuni specifice, în sprijinul cetățenilor.

Misiunile de răspuns în situații de urgență, inclusiv cele care privesc cazurile de prim-ajutor medical, sunt asigurate, în această minivacanță,  de aproximativ 5.000 de pompieri militari și paramedici cu 3.400 de mijloace tehnice. 

Pentru activitățile de supraveghere și control a frontierei de stat, sunt zilnic la datorie aproximativ 4.100 de polițiști de frontieră, cu peste 900 de mijloace tehnice.

Având în vedere că, începând cu data de 1 iunie, vor fi reluate transporturile rutiere și feroviare internaționale de persoane prin servicii regulate, vor fi dispuse măsuri pentru folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei.

În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic.

Până pe data de 31 mai, inclusiv, este obligatorie justificarea deplasării persoanelor în afara localităților.

ȘTIRI