Duminică are loc sfințirea bisericii Mănăstirii Păiseni. Un sobor de arhierei va oficia târnosirea noului lăcașReligie

Duminică are loc sfințirea bisericii Mănăstirii Păiseni. Un sobor de arhierei va oficia târnosirea noului lăcaș

       Accesări: 4876

Eveniment religios în comuna Cornu Luncii. Duminică, 8, august, are loc sfințirea bisericii Mănăstirii Păiseni. Un sobor de arhierei al Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi va oficia slujba de târnosire a noii biserici cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Lăcașul este ridicat pe locul vechii bisericii, construită în urmă cu 40 de ani, deși autoritățile comuniste s-au opus permanent. Construită preponderent din lemn, biserica ajunsese la un grad avansat de degradare.

În anul 2018 s-a luat decizia de a construi un lăcaș nou și trainic, păstrând în mare parte proporțiile vechii biserici.

Creștinii din țară și de peste hotare au contribuit cu donații importante, construcția fiind finalizată în doar trei ani și trei luni de la începerea lucrărilor. În toată această perioadă, slujbele au fost oficiate într-o anexă, o sală de mese transformată în loc de rugăciune și liturghisire.

Pictura murală a fost realizată de meșteri din Ucraina, biserica mănăstirii fiind străjuită la intrare de două icoane ale Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril realizate din mozaic.

Alma Clinic

Odată cu lucrările la noua mănăstire au fost realizate și lucrări de înfrumusețare exterioară, cu gazon, flori și arbuști.

Slujba de sfințire va fi oficiată duminică dimineață, după care va urma Sfânta Liturghie. Sâmbătă seara are loc Privegherea, un preambul al slujbei de târnosire.

Așezată într-o zonă pitorească, Mănăstirea Păiseni va fi inclusă într-un circuit turistic și religios, proiect pe care autoritățile Comunei Cornu Luncii îl pregătesc în viitorul apropiat, în perspectiva dezvoltării întregii zone.

ȘTIRI