DSP Suceava evaluează noul spital din Fălticeni. Autorizarea intră în procedură de urgență!Exclusiv

DSP Suceava evaluează noul spital din Fălticeni. Autorizarea intră în procedură de urgență!

       Accesări: 2067

Tot mai aproape de deschidere. Doi „pași” mai sunt necesari pentru ca personalul de specialitate să poată profesa în noul spital, iar pacienții să aibă parte de un act medical de calitate și, în același timp, de condiții hoteliere deosebite. Pentru a putea funcționa, unitatea medicală mai are nevoie de două autorizații.

Până acum au fost emise alte două documente importante, avizul ISC și autorizația ISU.

În procesul de autorizare este implicată și Direcția de Sănătate Publică Suceava. Instituția emite autorizația sanitară de funcționare, un document care, practic, face o radiografie asupra conformității condițiilor tehnice, medicale și juridice, pe care noul spital trebuie să îndeplinească potrivit normelor Ministerului Sănătății.

În același timp, spitalul trebuie să respecte normele prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătății (nr. 1030 din 20 august 2009) privind procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei.

În altă ordine de idei, procedura de autorizare nu este deloc simplă, însă specialiștii DSP Suceava au făcut pași importanți în direcția aceasta.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni au vrut să afle care este stadiul autorizării noului spital din Fălticeni, iar veștile sunt bune.

Potrivit doctorului Dinu Sădean, directorul executiv al DSP Suceava, soluționarea solicitării pentru emiterea documentului necesar deschiderii noului spital din Fălticeni a intrat în procedură de urgență.

Reprezentanții DSP Suceava au făcut în ultimele zile mai multe inspecții în teren, pentru evaluarea noului spital. La finalul acestor vizite, specialiștii instituției vor întocmi un referat.

Este de așteptat ca autorizația sanitară de funcționare să fie emisă la începutul lunii iulie.

ȘTIRI