Drag de versuri, recitare și cultură. Membrii cenaclului literar „Nicolae Labiș” Fălticeni au marcat Ziua PoezieiLocal

Drag de versuri, recitare și cultură. Membrii cenaclului literar „Nicolae Labiș” Fălticeni au marcat Ziua Poeziei

       Accesări: 675

21 martie. Prima zi după echinocțiul de primăvară s-a dovedit un prilej perfect pentru celebrarea frumuseții cuvântului. Membrii cenaclului „Nicolae Labiș” Fălticeni au marcat Ziua Internațională a Poeziei.

La inițiativa profesorului Constantin Bulboacă, un neobosit promotor al creației literare locale, iubitorii de cultură au făcut un scurt popas în lumea versurilor.

Un răgaz din viața tumultoasă, de zi cu zi, acordat poeziei.

Grupul celor au drag de versuri s-a adunat la Colegiul Național „Nicu Gane”, gazdă permanentă pentru întâlnirile culturale ale membrilor cenaclului fălticenean.

Poeziile din volumele câtorva autori au prins glas preț de câteva minute, în acest fel fiind marcat reperul literar al zilei de 21 martie.

Alma Clinic

Un început timid, dar bun, pentru celebrarea creațiilor în versuri.

Ziua mondială a poeziei a fost ocazia prin care fălticenenii i-au onorat pe poeți. Un prilej de a promova poezia, cultura și lectura.

Marcată pe data de 21 martie, Ziua Internațională a Poeziei este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.

ȘTIRI