Două unități de învățământ  inaugurate în satul Găinești. Investiții din fonduri europene, guvernamentale și localeEducație

Două unități de învățământ inaugurate în satul Găinești. Investiții din fonduri europene, guvernamentale și locale

       Accesări: 1872

Dispun de cele mai bune condiții posibile. Două unități de învățământ din satul Găinești au fost inaugurate duminică, 17 noiembrie, după finalizarea unor investiții importante. Proiectele au vizat localul B al școlii gimnaziale din localitate, complet reabilitat cu ajutorul unui proiect finanțat cu fonduri guvernamentale și o nouă grădiniță, construită cu fonduri europene.

Grădinița și școala au beneficiat de fonduri destinate achiziționării de materiale didactice și alte dotări necesare funcționării acestora.

Cu fonduri de la bugetul local au fost amenajate parcarea și curțile celor două unități de învățământ.

Investițiile finalizate la cele două obiective completează planul de modernizare al sistemului de învățământ din comuna Slatina, care a început cu investițiile la noua Școală Gimnazială „Alexandru Lăpușneanu”, inaugurată în primăvara anului trecut.

La evenimentul de duminică au participat primarul Vlăduț Gherman, directoarea Oana Șorodoc, directorul Alin Sărbușcă de la Școala Gimnazială „Alexandru Lăpușneanu” din Slatina, profesori, elevi, părinți și membrii Ansamblului Artistic „Izvor de Slatină”.

Printre invitați s-au numărat și foste cadre didactice ale școlii din Găinești.

Înainte de momentul deschiderii oficiale, preoții din parohiile Herla, Slatina și Găinești au oficiat slujba de sfințire pentru cele două unități educaționale.

„Bucuria finalizării noii grădinițe și a unui local de școală a fost încununată de slujba de sfințire și de multitudinea de prieteni ce ne-au fost alături.”, a declarat Oana Șorodoc, directoarea Școlii Gimnaziale Găinești. „Mulțumiri echipei Primăriei Slatina, colegilor noștri de la Școala Gimnaziala “Alexandru Lăpușneanu”. Adresez mulțumiri preoților din parohiile Herla, Slatina și Găinești și tuturor celor care ne-au demonstrat că prețuiesc educația!”

Director Oana Șorodoc

La rândul său, edilul Vlăduț Gherman a subliniat faptul că investițiile în infrastructura educațională sunt investiții pentru un viitor mai bun în comunitate și că acestea reprezintă o prioritate pentru autoritățile locale.

Primăria Comunei Slatina derulează în prezent un proiect de modernizare și reabilitare capitală și la Școala Gimnazială Herla, lucrările fiind finalizate în proporție de peste 60%.

Un amplu program de investiții se desfășoară și la corpul C al Școlii Gimnaziale Găinești, un local unic în Moldova, clădirea fiind realizată integral din lemn, acum 90 de ani în urmă.

Școala din lemn, cu care se mândrește întreaga comunitate, se află într-un proces de reabilitare capitală, lucrările apropiindu-se de final.

Școala Gimnazială Găinești (corp B)
Grădinița cu Program Normal Găinești
Școala Gimnazială Găinești (corp C)

ȘTIRI