Două tinere din comunele Râșca și Slatina au condus fără permis auto. Polițiștii au întocmit dosare penaleRural

Două tinere din comunele Râșca și Slatina au condus fără permis auto. Polițiștii au întocmit dosare penale

       Accesări: 2659

Tentațiile sunt mari și pentru femei, atunci când vine vorba de mașini. Două tinere din comunele Râșca și Slatina s-au aventurat cu mașinile pe drumuri publice, deși acestea nu dețin permis de conducere. Cel mai probabil s-au gândit că nu vor fi depistate, ori nu au luat în serios rigorile legii în domeniul rutier.

Tânăra din comuna Râșca a fost depistată pe 3 ianuarie, la orele amiezii, de polițiștii din cadrul SPR Vadu Moldovei, pe raza localității Bogdănești.

Oamenii legii aveau informații cu privire la faptul că persoana conduce autoturismul pe drumurile publice, deși nu deține permis auto.

Conducătoarea auto, în vârstă de 23 de ani, din satul Buda, a fost oprită pentru un control pe strada Plopi, la intersecția cu drumul ce face accesul la Mănăstirea Bogdănești.

Polițiștii i-au solicitat permisul de conducere, tânăra precizând că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Agenții au testat-o cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

La jumătatea lunii trecute, un caz similar s-a petrecut în satul Găinești.

În seara zilei de 16 decembrie, polițiștii din cadrul SPR Mălini au oprit pentru control, pe raza satului Găinești, un autoturism condus de o femeie în vârstă de 24 ani.

Agenții au testat-o cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ, însă au constatat că aceasta nu deține permis de conducere.

Tânăra, domiciliată în satul Găinești, circula cu un autoturism care nu are asigurare RCA valabilă, iar Inspecția Tehnică Periodică este expirată, aspecte care au ieșit la suprafață, după ce polițiștii au făcut verificări în baza de date.

Oamenii legii i-au aplicat două amenzi în valoare de 2.175 de lei.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

ȘTIRI