Două școli din Fălticeni și un liceu din Chișinău derulează  proiectul „Tradiții de primăvară nemuritoare”Educație

Două școli din Fălticeni și un liceu din Chișinău derulează proiectul „Tradiții de primăvară nemuritoare”

       Accesări: 1023

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Alexandru  Ioan Cuza”, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” și  Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Elena Alistar” din Chișinău, derulează  proiectul transfrontalier „Tradiții de primăvară nemuritoare”.

Activitățile acestei colaborări au loc în intervalul 1 februarie -31 mai 2021 și sunt strâns legate de sărbătorile din această perioadă: Dragobete, 1 Martie, 8 Martie, Paștele – Învierea Domnului.  

Pe lângă elevi și cadre didactice există o colaborare cu părinții elevilor, reprezentanții Inspectoratul Școla Județean Suceava, autoritățile locale și mass-media.

Scopul acestui proiect este cunoașterea, respectarea și transmiterea tradițiilor populare la generațiile tinere.

Coordonatoarele proiectului, profesoarele Benke Carmen-Elena, Sîrbu Nina și Pașcovici Elena, asigură monitorizarea activităților și diseminarea online a rezultatelor.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

“Astăzi ne-am bucurat alături de Dragobete, poștașul dragostei. Copiii, îmbrăcați în straie populare au aflat originea acestei sărbători, tradiții specifice, au confecționat inimioare, au scris mesaje pentru cei dragi din familie, au gătit prăjituri asortate cu iubirea. Concluzia zilei? Nimeni și nimic nu ne poate îndepărta de cei pe care îi iubim și îi respectăm. Speranța în mai bine este ca o făclie pe care o transmitem generațiilor tinere”, ne-a informat profesorul coordonator Elena Pașcovici.

ȘTIRI