Două proiecte pe infrastructură rutieră au fost finalizate în comuna Boroaia. 12 km de drum modernizațiRural

Două proiecte pe infrastructură rutieră au fost finalizate în comuna Boroaia. 12 km de drum modernizați

       Accesări: 1281

Investiții pentru comunitate. Două proiecte importante pentru Comuna Boroaia au fost finalizate și recepționate în toamna acestui an. Acestea au vizat modernizarea infrastructurii rutiere și au cuprins mai multe categorii de lucrări.

Proiectele, cu surse de finanțare diferită, au fost încheiate la termen, în cele 24 de luni prevăzute contractual.

Unul dintre acestea a fost destinat Drumului Județean 155 B, care traversează satele Bărăști și Giulești și face legătura cu limita județului Neamț.

Al doilea proiect a inclus reabilitarea și modernizarea unor tronsoane de drum comunal în satele Săcuța și Giulești.

Primarul Vasile Berariu s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor, subliniind importanța modernizării acestora în contextul asigurării mobilității pentru locuitorii din aceste sate.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„După o muncă susținută de ceva ani, în momentul de față sunt finalizate două proiecte foarte importante pentru comunitatea boroaiană. Vorbim de finalizarea lucrărilor de asfaltare la DJ 155 B și reabilitarea și modernizarea a 6,2 km de drum comunal în satele Săcuța și Giulești”, a explicat primarul Vasile Berariu. „În comuna Boroaia mai avem câteva drumuri care trebuie modernizate și cu siguranță, cu sprijinul Consiliului Local și a tuturor factorilor implicați vom continua această acțiune de modernizare a infrastructurii rutiere.”

Modernizare DJ 155 B

Au fost realizate lucrări de modernizare pe 5,4 kilometri de drum, până la limita cu județul Neamț.

Fondurile au fost asigurate prin PNDL, lucrările fiind realizat în decurs de trei ani.

Lucrările prevăzute în proiect au permis extinderea părții carosabile pe lățime, construirea de șanțuri pentru apele pluviale, montarea noi indicatoare rutiere, amplasarea de podețe și canale de scurgere.

Proiectul a fost aprobat în anul 2017 la inițiativa autorității locale boroiene, cu sprijinul Consiliului Județean Suceava.

Reabilitare și modernizare DC Săcuța și DC Giulești

Câteva sectoare de drum comunal au fost reabilitate și modernizate în satele Săcuța și Giulești.

Lucrările s-au desfășurat pe 6,2 kilometri, drumuri care, până de curând, erau acoperite cu pietriș. În urma calamităților, aceste sectoare de drum comunal au fost afectate, fiind necesare reparații urgente la infrastructura rutieră.

Fondurile au fost asigurate de CNI (Compania Națională de Investiții), fiind accesate în anul 2018.

Lucrările au demarat în anul august 2020 și s-au încheiat un an mai târziu.

Reabilitarea și modernizarea a fost realizată pe două tronsoane din satul Săcuța și două din satul Giulești.

Un element aparte l-au constituit alunecările de teren prezente în zona unui pârâu, care au afectat calea rutieră în totalitate. Pentru prevenirea producerii unor fenomene similare, au fost realizate apărări de maluri și gabioane, iar în acostamentul drumului au fost realizate foraje pentru amplasarea unui număr de aproximativ 100 de piloni din beton armat.

Rețea rutieră asfaltată în proporție de 80%

Odată cu încheierea acestor proiecte, rețeaua rutieră din Comuna Boroaia este asfaltată în proporție de 80%.

Ca elemente de referință ale acestor investiții, edilul localității a punctat „necesitatea, oportunitatea și rezultatul final” pentru creșterea accesibilității în satele boroiene.

Vasile Berariu așteaptă viitoarele programe cu finanțare guvernamentală și europeană pentru depunerea proiectelor de dezvoltarea în sesiunea 2021-2027.

La începutul mandatului de primar, în anul 2004, în comuna Boroaia erau doar doi kilometri de drum comunal asfaltat.

ȘTIRI