Accesări: 1503

Vești bune pentru elevi, părinți și profesori. Școlile rămân deschise și peste pragul de 6 la mie, de la care clasele treceau de la prezență fizică la cursurile de la distanță. Decizia, adoptată pe 29 septembrie, în unanimitate, aparține Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Potrivit Ministrului Educației, adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice se face, în funcție de cazurile confirmate dintr-o clasă sau școală

Măsura vine în contextul în care este 100 orașe și municipii din țară au depășit rata de infectare de 6 la mie, iar alte câteva zeci de localități se apropie de acest prag, cum este și cazul municipiului Fălticeni (5,21).

Ministrul Educației mai spune că respectarea regulilor sanitare în școli trebuie puternic consolidată.

La un an și jumătate de la declanșarea pandemiei, Sorin Cîmpeanu crede că nu ne mai putem permite să facem tot copiii și școala să plătească pentru greșelile adulților.

Altă măsură vizată de minister este adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în școli, prin formularea unei solicitări către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de monitorizare.

După această primă etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și abilitarea miniștrilor educației și sănătății să opereze modificări în ordinul comun, în concordanță cu hotărârile adoptate.

Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii formulei de funcționare a școlilor, începând de luni, 4 octombrie 2021.

ȘTIRI