Două medalii de aur pentru Magdalena Rusu. Sportiva din comuna Baia este dublă campioană europeană la canotajSport

Două medalii de aur pentru Magdalena Rusu. Sportiva din comuna Baia este dublă campioană europeană la canotaj

       Accesări: 1184

Din nou pe podium. Româncele au triumfat în ultima finală din cadrul Campionatului European de Canotaj desfășurat în Slovenia. Sportivele noastre au dominat cursa de la un capăt la altul în proba 8+1 feminin, pe care au încheiat-o, fără emoții, pe primul loc.

România a concurat în finală cu Germania, Italia și Marea Britanie.

Echipajul a fost format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria-Ștefania Petreanu.

Victoria româncelor pune punct Campionatului European de Canotaj, competiție în cadrul căreia țara noastră a obținut cinci medalii de aur și una de argint.

Mahanu Design

Fata de Aur

Canotoarea Magdalena Rusu are două medalii de aur la Campionatul European de Canotaj.

În urmă cu numai o zi, ea obținea aurul în proba de patru rame.

Sportiva în vârstă de 23 ani are șapte medalii obținute cu ocazia participărilor la Campionatul European. Șase dintre medalii sunt de aur, iar una de bronz.

„Cu aceste două victorii am în acest moment un palmares de șase medalii de aur și una de bronz la Campionatele Europene de Seniori. Sunt mândra ca fac parte din elita sportivilor canotajului românesc.”, ne-a declarat proaspăta campioană europeană. „Acum urmează pregătirea pentru calificările la Jocurile Olimpice, de anul viitor, de la Paris. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi!

Magdalena Rusu multiplă campioană națională și europeană, și are și un titlu de campioană mondială.

Oamenii din satul natal, Baia, au supranumit-o „Fata de Aur”. Grație performanțelor de excepție, autoritățile locale i-au acordat titlul de „Cetățean de Onoare”.

Magdalena, cea mai valoroasă canotoare din zona Fălticeni, și-a întregit palmaresul în Slovenia, ce numără aproximativ 80 de medalii.

ȘTIRI