Două grădinițe din Fălticeni se vor muta în casă nouă. Una dintre clădiri va fi demolatăEducație

Două grădinițe din Fălticeni se vor muta în casă nouă. Una dintre clădiri va fi demolată

       Accesări: 2077

Noutăți în infrastructura școlară din municipiu. Două grădinițe din Fălticeni se vor muta într-un sediu modern și foarte bine dotat, pretabil unui act educațional de calitate. Unitățile vor fi transferate în clădirea care va fi construită lângă corpul Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” de pe strada Ion Dragoslav.

Dacă grădinița „Voinicelul” se va muta câțiva zeci de metri mai încolo, grădinița va fi relocată peste drum, de pe strada 1 Mai.

Practic, cele două grădinițe vor funcționa sub același acoperiș pentru că vor împărți un sediu comun. Acestea fac parte, alături de grădinița „Scufița Roșie”, din structurile Grădiniței cu Program Normal „Voinicelul”.

Grădiniță nouă cu fonduri europene

Noua clădire va fi construită cu fonduri de la Uniunea Europeană. Autoritățile locale au depus proiectul încă din 2018 pentru obținerea finanțării.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Primarul Cătălin Coman susține că peste două-trei săptămâni urmează să semneze contractul de finanțare. După această etapă urmează licitația pentru lucrări și deschiderea șantierului.

Edilul municipalității fălticenene speră ca proiectul să înceapă în cursul acestui an, pentru ca din următorul an școlar, educatorii și copiii să aibă condiții cât mai bune.

Proiect modern pentru un act educațional de calitate

150 de preșcolari învață la grădinițele „Lizuca” și „Voinicelul”.

Noua clădire va avea un spațiu generos, unde vor funcționa șase grupe, trei la parter și trei la etaj. Fiecare sală de grupă va avea vestiar și grupuri sanitare proprii.

În proiect mai este prevăzută două săli multifuncționale pentru festivități, întruniri, activități recreative și ceremonii.

Curtea unității va avea mult spațiu verde, un parc de joacă și o parcare.

Noua grădiniță cu program normal va avea cale de acces pentru persoane și mașini.

Clădirea grădiniței Lizuca va fi demolată

După ce grădinițele se va muta în casă nouă, clădirea unității „Voinicelul” va fi atribuită Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” care intenționează să transfere aici elevii din clasele pregătitoare.

Imobilul grădiniței „Lizuca” va fi demolat. Clădirea este veche, iar reabilitarea structurii acesteia ar necesita costuri foarte ridicate. Pe locul grădiniței de pe strada 1 Mai, autoritățile locale vor să dezvoltare un proiect pilot pentru sistemul educațional din Fălticeni.

În ultimii ani, ambele grădinițe au beneficiat de fonduri pentru lucrări de reparații interioare și dotări.

ȘTIRI