Dosare penale pentru șoferi din Boroaia, Fălticeni și Baia. Polițiștii i-au depistat în urma unor controaleLocal

Dosare penale pentru șoferi din Boroaia, Fălticeni și Baia. Polițiștii i-au depistat în urma unor controale

       Accesări: 14975

Abateri sancționate ferm. Trei dosare penale la regimul rutier au fost întocmite în două zile, după ce polițiștii au depistat șoferi care au încălcat legea. Este vorba de conducători auto din Boroaia, Fălticeni și Baia.

Acesta din urmă a fost oprit pentru un control de rutină, la miezul nopții, de patrula din cadrul S.P.R. 7 Mălini în cadrul unei acțiuni pe linie rutieră coordonată de I.P.J Suceava.

Șoferul circula la volanul unei autoutilitare, din direcția Cornu Luncii-Baia, fiind oprit pe raza localității Sasca Mică.

Bărbatul, în vârstă de 54 ani, din comuna Baia, le-a spus polițiștilor că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt confirmat și în urma verificărilor în bazele de date.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Un alt echipaj, din cadrul Poliției Rutiere Fălticeni, a oprit pentru control, în comuna Boroaia, autoturismul condus de un bărbat care conducea cu viteză peste limita admisă în localitate.

Șoferul a fost surprins de aparatul radar cu 87 km/h, pe un sector cu limita maximă admisă de 50 km/h.

În urma verificărilor efectuate de polițişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, șoferul are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.

Al treilea dosar penal a fost întocmit după ce polițiști din cadrul Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare al Poliției Municipiului Fălticeni, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa, dinspre strada 2 Grăniceri spre strada Sucevei, având o traiectorie sinuoasă în trafic.

După controlul efectuat s-a constatat că la volanul mașinii se afla un localnic, care emana halenă alcoolică.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii l-au însoțit la spital pentru recoltarea mostrelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Șoferul s-a ales dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”.

ȘTIRI