Accesări: 2192

Conducerea mașinilor sub influența băuturilor alcoolice este un sport printre șoferii din zona Fălticeni. Peste 200 dosare penale se întocmesc anual pentru conducătorii auto care sunt prieteni cu alcoolul, iar alte câteva sute de amenzi sunt aplicate de polițiști din același motiv. Pentru cei înregistrați cu valori ridicate la alcooltest, oamenii legii dispun reținerea pentru 24 de ore și încarcerarea acestora în Centrul de Arest Preveniv al IPJ Suceava.

Cu toate acestea, sunt șoferi care nu trag învățăminte și continuă să ignore legile în vigoare.

Joia trecută, la miezul nopții un echipaj din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe raza comunei Mălini un autoturism condus de un localnic de 30 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, el a fost testat cu aparatul etilotest. Aparatul a indicat un rezultat de 0,82 mg/l alcool în aerul pur expirat.

Șoferul din Mălini a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În dimineața aceleiași zile, agenții Poliției municipiului Fălticeni au oprit pentru control, în localitatea Sasca Mică, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 42 ani, din comuna Baia.

Șoferul emana halenă alcoolică și a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ambii șoferi s-au ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”.

ȘTIRI