Accesări: 349

Poliţiştii oraşului Dolhasca au întocmit, în cursul zilei de duminică, 10 ianuarie, două dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier, comise de conducători auto.

După-amiază, în jurul orei 15.00, poliţiştii au fost sesizaţi că un autoturism a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, în localitate.

La faţa locului a fost identificat atât autoturismul implicat în evenimentul rutier cât şi conducătorul auto, un localnic în vârstă de 59 de ani.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Aproape de miezul nopţii, un alt conducător auto a intrat în vizorul oamenilor legii.

O patrulă din cadrul Poliției oraşului Dolhasca, a oprit pentru control ,pe strada Dr. C. Arseni din localitate, autoturismul condus de un bărbat, în  vârstă de 35 ani, din judeţul Botoșani.

Întrucât emana halenă alcoolică bărbatul de 35 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Celor doi conducători auto le-au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

ȘTIRI