Dosare penale întocmite de polițiștii din Dolhasca. Biciclistă acroșată de un autoturism. Șofer băut la volanLocal

Dosare penale întocmite de polițiștii din Dolhasca. Biciclistă acroșată de un autoturism. Șofer băut la volan

       Accesări: 508

Nu duc lipsă de activitate. Agenții de poliție din zona Fălticeni întocmesc tot mai multe dosare penale la regimul rutier, pe fondul indisciplinei în trafic și conducerii sub influența băuturilor alcoolice. Participanții la trafic ignoră cel mai adesea prevederile în vigoare, iar într-un final fac cunoștință cu rigorile legii.

Polițiștii din Dolhasca au întocmit în ultimele zile două dosare penale, după ce au surprins un șofer băut la volan, iar o biciclistă a fost acroșată.

În seara zilei de 5 septembrie, un echipaj a oprit pentru control pe strada Calea Fălticeni, din localitate, autoturismul condus de un bărbat 42 de ani din orașul Gura Humorului.

Deoarece emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Pe 7 septembrie, tot la orele serii, o localnică în vârstă de 14 ani, aflată pe bicicletă, a fost rănită ușor de un autoturism.

Tânăra se deplasa pe D.J 208 S, pe raza localității Gulia și nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj la stânga, fiind acroșată de mașina condusă de un bărbat de 26 de ani din oraşul Dolhasca.

Vehiculul circula din spate, în aceeași direcție de mers cu biciclista, și se angajase în depășirea acesteia.

Localnica de 14 ani a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. La spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal.

ȘTIRI