Doi profesori de la Colegiile „Nicu Gane” și „Vasile Lovinescu” au fost numiți inspectori generali adjuncți ai ISJ SuceavaEducație

Doi profesori de la Colegiile „Nicu Gane” și „Vasile Lovinescu” au fost numiți inspectori generali adjuncți ai ISJ Suceava

       Accesări: 7659

Schimbare la vârf. Inspectoratul Școlar Județean Suceava va avea începând de lunea viitoare doi noi inspectori școlari adjuncți. Este vorba despre două cadre didactice de la Colegiile „Nicu Gane” și „Vasile Lovinescu”.

Profesorii Petru Crăciun și Gabriel Matei sunt cei îl vor seconda pe actualul inspector școlar general, Grigore Bocanci, la conducerea instituției.

Numirile au fost făcute vineri, 25 martie, de Ministerul Educației, documentul fiind înaintat în aceeași zi, oficial Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Petru Crăciun și Gabriel Matei sunt membri PSD și iau locul adjuncților Ioan Puiu și Ciprian Anton care au fost demiși astăzi de ministrul educației.

Mandatele lor vor începe de luni, 28 martie.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Inspectorul școlar general Grigore Bocanci a declarat pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că în ultimele zile „circulau ceva vorbe despre schimbări la nivelul ISJ Suceava, dar nu era nimic sigur.”

„Am primit acest ordin de la Ministerul Educației, care trebuie pus în aplicare.”, a explicat inspectorul școlar general. „Ordinul l-am primit astăzi, 25 martie, în cursul după-amiezii. În cadrul unei ședințe vom stabili atribuțiile noilor inspectori școlari adjuncți.”

Grigore Bocanci a subliniat faptul că este mulțumit de activitatea foștilor adjuncți, Ioan Puiu și Ciprian Anton, cu care a conclucrat excelent și a format o echipă.

Întrebat cum vede relația cu noii colegi, Petru Crăciun și Gabriel Matei, membri PSD, inspectorul școlar general, membru PNL, spune că scopul este ca „treaba să meargă bine la ISJ Suceava, iar politica nu are ce căuta în timpul desfășurării serviciului.”

Petru Crăciun (54 de ani) este inspector pe disciplina fizică.

El deține un doctorat în domeniu, iar de mai bine de 10 ani este coordonatorul lotului național de Astronomie și Astrofizică. În tot acest timp a reușit să obțină cu elevii pregătiți, unii dintre ei din Fălticeni, numeroase medalii de aur la olimpiadele naționale și internaționale.

Gabriel Matei (50 ani) este fostul director al Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni, unitate de învățământ pe care a condus-o timp de șapte ani.

De ani buni este profesor de sport la același colegiu, dar și consilier local la Fălticeni. În deliberativ este la al treilea mandat.

ȘTIRI