Doi ofițeri ai Școlii de Jandarmi Fălticeni sunt Oamenii Zilei în Grecia. Au intervenit primii la un accident rutierSpecial

Doi ofițeri ai Școlii de Jandarmi Fălticeni sunt Oamenii Zilei în Grecia. Au intervenit primii la un accident rutier

       Accesări: 3294

Destinul ne pune, adeseori, în față situații neașteptate. Când viața cuiva se află în pericol, totul ține de reacția celor de jur, pentru ca ea să nu fie afectată mai mult. Doi fălticeneni au fost martorii unui incident și primii care au intervenit într-un accident rutier în Grecia.

Emilian Radion și Ioan Agavriloaiei, ambii ofițeri, în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni au plecat împreună în concediu, iar în drumul lor, pe Insula Kefalonia ,au văzut cum un automobil aflat în fața lor circula haotic, după care s-a izbit într-un mal stâncos, apoi s-a răsturnat pe capotă.

Ei n-au stat pe gânduri și au acționat ca doi salvatori adevărați.

Au oprit mașina și au acordat primul ajutor. Emilian Radion s-a dus direct la mașina răsturnată, iar colegul său Ioan Agavriloaiei a sunat la numărul de urgențe pentru anunțarea accidentului rutier.

La volanul mașinii se afla o femeie, de circa 40 de ani, iar Emilian și-a dat seama că era blocată.

Victima trebuia să scoasă cât mai repede, deoarece începeau să se scurgă lichide cu risc de incendiere. Mai mult decât atât, pericolul aprinderii autoturismului era iminent, pentru că habitaclul era plin de fum.

Din păcate, femeia, cetățean grec, nu cunoștea limba engleză, dar, între timp, au sosit câțiva greci care au comunicat cu ea.

Emilian Radion s-a mișcat repede, reușind să extragă victima din autoturism, așezând-o pe marginea drumului, într-o poziție de siguranță.

I-a verificat semnele vitalei, în timp ce Ioan relata, la numărul de urgență locul și natura producerii accidentului.

Totul s-a întâmplat pe 1 iulie, aproape de miezul zilei.

Șoferița era tumefiată la față, dar conștientă, după cum povestesc cei doi fălticeneni aflați în concediu.

Ofițerii Școlii Militare de Jandarmi „Petru Rareș” au verificat din nou interiorul mașinii, pentru a vedea dacă mai sunt și alte victime. În mașină nu mai erau alți ocupanți.

Până la sosirea echipajului de salvare, Emilioan și Ioan au rămas la fața locului, împreună cu victima.

Satisfacția unor astfel de momente, când din postura de turist străin devii salvator al unui necunoscut, este greu de descris în cuvinte. Ofițerii fălticeneni au avut spirit de prezență, inițiativă și dorința de a fi de ajutor, elemente care fac cinste uniformei de jandarm.

Căpitanii Emilian Radion și căpitan Ioan Agavriloaei sunt instructori militari în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, Emilian activând de 20 de ani în Jandarmeria Română și de opt ani face parte din colectivul școlii, iar Ioan, din 2004, este cadru activ în aceeași unitate.

ȘTIRI