Reținuți de polițiștii din Fălticeni. Doi bărbați au săvârșit infracțiunile de viol, lovire și violare de domiciliuLocal

Reținuți de polițiștii din Fălticeni. Doi bărbați au săvârșit infracțiunile de viol, lovire și violare de domiciliu

       Accesări: 2302

Luni, 28 iunie, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă a două persoane, de sex masculin, care au fost reţinute pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de „violare de domiciliu”, „lovire sau alte violenţe” şi „viol”.

Procurorii spun că în noaptea de 26 spre 27 iunie, în jurul orei 23:00, au pătruns fără drept în curtea unei persoane din mediul rural şi au exercitat acte de violenţă asupra a două persoane de sex masculin, una dintre acestea suferind leziuni ce au necesitat pentru vindecare 3-4 zile îngrijiri medicale.

În aceleaşi împrejurări, cei doi inculpaţi au exercitat acte de violenţă şi asupra unei persoane de sex feminin, întreţinând, prin constrângere raporturi sexuale.

La data de 28 iunie 2021, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru 30 zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Mahanu Design

ȘTIRI