Distinsa profesoară Mioara Gafencu împlinește 87 de ani. Urări de bine și flori oferite de prieteni și foști eleviLocal

Distinsa profesoară Mioara Gafencu împlinește 87 de ani. Urări de bine și flori oferite de prieteni și foști elevi

       Accesări: 911

Momente de sărbătoare sufletească și de fericire intensă. Distinsa profesoară Mioara Gafencu își serbează astăzi, 22 martie, ziua de naștere. Împlinește 87 de ani și este recunoscătoare pentru fiecare răsărit de soare pe care l-a admirat cu ochii trupești și cei ai minții.

Viața îi este dragă, iar vârsta este doar un număr.

Iubitoare de frumos, nedespărțită de zâmbetul cald și atitudinea jovială, Mioara Gafencu urcă pe următoarea treaptă, în călătoria omului spre viitor, cu același optimism pe care l-a afișat mereu.

La ziua aniversară a fost înconjurată de dragostea copiilor ei, a bunilor prieteni, dar și a foștilor elevi care nu au uitat-o.

Pentru mulți dintre aceștia 22 martie este și ziua lor de suflet.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Așa se explică multitudinea de flori, îmbrățișări și gânduri de bine și urări pe care apreciata profesoară Mioara Gafencu le-a primit la moment aniversar, din depărtări sau mai de aproape.

Este lecția de recunoștință pe care foștii elevi și colegi au predat-o, cu tot dragul inimii, unei altei inimi, pe 22 martie 2024. Un gest al neuitării care aduce doar bucurie, într-o zi de țesută cu fericire.

Născută pe aceleași meleaguri cu Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian, în județul Botoșani, distinsa profesoară și-a legat definitiv destinul de Fălticeni, un oraș hărăzit culturii, personalităților și muzeelor.

Mioara Gafencu face parte din generația profesorilor de elită, generația de aur de la Liceul „Nicu Gane”.

S-a remarcat nu doar profesor de limba și literatura română, ci și ca autoare de cărți, volume prețioase dedicate orașului și personalităților din Fălticeni, orașul în care a zidit generații și generații de elevi în cei peste 40 de ani de carieră prolifică.

La cei 87 de ani, doamna Mioara este neschimbată.

Este la fel de veselă, solară și deschisă. Vorbește în orice împrejurare ca dintr-o carte, cu cuvinte alese, pe un ton cald, aproape poetic, punctând de fiecare dată bucuria revederii.

Redacția cotidianului Cronica de Fălticeni îi urează distinsei profesoare, colaborator neobosit al ziarului nostru, ani buni și frumoși, încărcați de sănătate și fericire.

ȘTIRI