Debut în forță al fetelor de la CSS Nicu Gane Fălticeni în noul sezon fotbalisticSport

Debut în forță al fetelor de la CSS Nicu Gane Fălticeni în noul sezon fotbalistic

       Accesări: 800

După aproape un an de pauză, Liga a 2 de fotbal feminin s-a reluat într-un nou format, cu un program al sezonului de toamnă concentrat pe durata a numai două săptămâni.

Sistemul stabilit de Federația Română de Fotbal, în cazul fetelor, are ca scop reducerea riscului răspândirii noului coronavirus dar și reducerea cheltuielilor pe care cluburile trebuie să le facă pentru testarea jucătoarelor.

Primele două etape ale turului au găsit echipa CSS Nicu Gane Fălticeni într-o formă foarte bună.

Fetele pregătite de profesorii Marcel Irimie și Adrian Dănilă au obținut două victorii în primele două etape și conduc în clasament cu punctaj maxim.

15 nov. / Navobi Iași – CSS Nicu Gane Falticeni 1-4
Marcatoare: Casian Loredana (3 goluri) și Maxinesei Cătălina.

Codrin Benta

18 nov. / CSS Nicu Gane Falticeni – Vasas Femina Odorheiul Secuiesc 2-0
Marcatoare: Pînzariu Denisa și Maxinese Cătălina (Meciul s-a jucat pe terenul de fotbal din comuna Preutești).

„Suntem primul lider din această serie în noul sezon! Debutul a fost unul puțin mai greu, de înțeles însă după o pauză atât de lungă, de aproape un an. În prima etapă, la Iași, fetele parcă pluteau! Nu le venea să creadă că joacă din nou fotbal! Am avut emoții nu pentru rezultat, ci de teama ca fetele să nu se accidenteze. Până la urmă au învins. Cel de-al doilea meci, cu Vasas Femina, a fost foarte frumos, în primul rând pentru că am întâlnit un adversar foarte valoros, în ciuda faptului că din echipă fac parte foarte multe jucătoare tinere, încă junioare, care, sunt convins, vor crește frumos.

”Am văzut și la fetele noastre și la cele de la Odorheiu Secuiesc o bucurie nebună de a juca fotbal. Parcă niciodată nu am văzut la fete o asemenea bucurie, o bucurie care vine de la dorul de fotbal, care le-a chinuit atâta amar de vreme. Urmează în weekend derby-ul nostru, al Moldovei, cu Vulpițele Galbene Roman, în deplasare. De fiecare dată când am jucat împotriva lor, meciurile au avut încărcătură, au fost spectaculoase”, a declarat Marcel Irimie, antrenorul echipei CSȘ Nicu Gane Fălticeni, pentru portalul Federației Române de Fotbal.

Duminică, 22 noiembrie, de la ora 11.00, fălticenencele vor evolua în deplasare, la Roman, pe terenul echipei Vulpițele Galbene.

Lotul CSS Nicu Gane este format din următoarele jucătoare:
Portari: Ciobanu Miruna, Nechita Monica, Cuciureanu Dana.
Fundaşi: Parasca Bianca, Buburuzan Andreea, Holtzhauser Mihaela, Bejenaru Anda, Lazăr Andreea, Mnesciuc Ioana, Daria Iulia, Maftei Daria, Viţelariu Cătălina.
Mijlocași: Maxinese Cătălina, Aionaei Petruța, Săuţa Iuliana, Drîmbă Mădălina, Gîscă Sînziana, Loghin Bianca, Leonte Alesia.
Atacanți: Casian Loredana, Viziteu Dorina, Boliacu Denisa, Sîrghie Elena.

ȘTIRI