Daria Purdilă s-a calificat la Olimpiada Națională de Limba Engleză. Eleva din Fălticeni speră la un premiuEducație

Daria Purdilă s-a calificat la Olimpiada Națională de Limba Engleză. Eleva din Fălticeni speră la un premiu

       Accesări: 1896

Succesul nu este o întâmplare. Așa spune un dicton de peste ocean care se potrivește perfect Dariei Purdilă. Ambițioasă, studioasă și încrezătoare, eleva din Fălticeni s-a calificat și anul acesta la Olimpiada Națională de Limba Engleză.

Este pentru a doua oară consecutiv când va participa la faza pe țară.

La etapa județeană ea s-a clasat pe primul loc cu 98 de puncte din 100 posibile.

Daria Purdilă, elevă în clasa a IX-a, continuă șirul calificărilor la olimpiadele naționale, prima ei reușită fiind în clasa a IV-a.

„Nu am crezut că mă voi califica. Am muncit mult și mi-am dorit să ajung la etapa națională. Mă bucur că tot efortul a dat roade.”, ne-a declarat Daria. „Mă bucur că am reușit să-i fac și pe părinți mândri, dar și pe profesorii mei, cărora le mulțumesc! Încerc să dau ce este mai bun, pentru un rezultat cât mai bun.”

Daria va continua să studieze intens și speră să obțină un premiu la Olimpiada Națională de Limba Engleză.

Dacă anul trecut a reprezentat Școala Gimnazială „Ion Irimescu”, anul acesta va reprezenta o instituție de învățământ din Suceava. Daria este eleva Colegiului Național „Petru Rareș”, la clasa de cu profil bilingv engleză.

Pașii spre succes ai Dariei Purdilă este îndrumați de profesorii Cristian Sălăgean și Laura Salciuc.

„Ca profesor de engleză, dar și diriginte al Dariei, am remarcat imediat ambiția cu care ea a pășit pragul Colegiului nostru, preferând munca și performanta de aici în locul confortului casei natale din Fălticeni.

Daria este supertalentată la limba engleză și nu numai, având acum cea mai mare medie generală într-un clasament provizoriu al clasei ei.”. a spus profesorul Cristian Sălăgean.

„Participantă la faza națională a Olimpiadei de engleză și anul trecut, calificarea de anul acesta vine ca o reconfirmare a meșteșugului ei de a folosi limba engleză, a dorinței ei de a fi mereu în top.

Având excelente abilități de comunicare, pe chipul Dariei observi mereu un zâmbet, semn al încrederii în sine: încredere că reușita ei de acum poate fi începutul unei povești de succes.”

Elevă cu rezultate deosebite în cei opt ani de studiu petrecuți la Fălticeni, pe care i-a încheiat cu 10 pe linie, Daria reușea anul trecut două note de 10 la Evaluarea Națională.

Rezultate remarcabile la învățătură are și la liceu, unde se numără printre elevii eminenți ai generației actuale.

ȘTIRI