Curățenie generală în Comuna Râșca. Primarul și un grup de voluntari au început campania de ecologizareRural

Curățenie generală în Comuna Râșca. Primarul și un grup de voluntari au început campania de ecologizare

       Accesări: 2406

Primăvară este sezonul curățeniei. Este perioada în care în localitățile rurale totul se curăță și se împrospătează prin gospodării. Și administrațiile locale sunt implicate în activități similare, de ecologizare și înfrumusețare a spațiilor publice.

În Comuna Râșca a început curățenia generală, acțiune demarată la sfârșitul săptămânii trecute.

Câțiva voluntari au participat alături de primarul Ionuț Andreica la cea mai amplă campanie de ecologizare din localitate. Curățenia de primăvară a început din capătul satului Jahalia spre centru comunei.

Acțiunea s-a desfășurat sâmbăta trecută, iar edilul localității este mulțumit de cât și cum s-a muncit.

Ionuț Andreica spun că „voluntarii au muncit cu drag și spor” și că ar dori ca numărul acestora să fie mai mare la următoarele acțiuni.

Mahanu Design

„Am promis schimbări în bine pentru comunitate, iar una dintre aceste schimbări este cea legată de curățenia spațiilor verzi. Vreau ca Râșca să fie o comună de care să fim cu toții mândri, să oglindească spiritul gospodăresc al țăranului român. Alături de un grup de voluntari am dat startul curățeniei de primăvară. În câteva ore am reușit să facem lucruri frumoase. S-a muncit cu spor și cu drag.”, ne-a declarat primarul Ionuț Andreica. „Săptămâna trecută am inițiat prima campanie de curățenie și vom continua și în următoarea perioadă. Ne-am dori mai mulți voluntari, pentru că avem multe locuri care trebuie ecologizate. Sper să reușim ceea ce ne-am propus.”

Acțiunea de ecologizare a durat cinci ore.

Voluntarii, tineri, copii și adulți, au profitat de vremea călduroasă și s-au pus pe treabă.

În tot acest timp s-au strâns deșeuri și gunoaie de peste tot, în principal de pe spațiile verzi din apropierea drumului județean care străbate comuna, dar și de pe unele străzi, din șanțuri și din zona podețelor.

Ionuț Andreica își dorește o comună cât mai curată și frumoasă și le cere și localnicilor să se implice în acțiunile viitoare.

„Fac un apel către toți cetățenii comunei, să ne sprijine în acest demers măcar cu îngrijirea spațiilor verzi din fața porților. Ar fi bine ca fiecare să aibă în vedere acest aspect, pentru că sunt convins că prin puterea exemplului îi vom antrena și pe alții în curățenia de primăvară.”, mai spune primarul comunei Râșca. „Comuna noastră este casa noastră. Cu toții ne-o dorim cât mai îngrijită și primitoare. Este important ca fiecare dintre noi să fie activ, pentru că astfel vom avea o comună mai curată și frumoasă. Aș vrea ca tinerii, părinții și copiii să ni se alăture în campania de curățenie, pentru că doar împreună reușim.”

Chiar dacă au fost puțini, voluntarii campaniei de curățenie au reușit să strângă peste cinci tone de gunoaie. Printre acestea sunt și deșeuri reciclabile.

Zeci de saci au fost umpluți cu resturile aruncate pe spațiile verzi, acum ecologizate.

Campania de curățenie generală va continua și sâmbăta viitoare. Acțiunea urmează să fie extinsă și în zona apelor curgătoare, unde se aruncă frecvent deșeuri.

Printre voluntarii care s-au alăturat campaniei lansate de Primăria Comunei Râșca se numără și viceprimarul Dragoș David.

ȘTIRI