Cuplurile de aur din Comuna Vadu Moldovei au fost sărbătorite la hramul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”Rural

Cuplurile de aur din Comuna Vadu Moldovei au fost sărbătorite la hramul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”

       Accesări: 4448

Sărbătorite și respectate de întreaga comunitate. Cuplurile din Comuna Vadu Moldovei care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost celebrate așa cum se cuvine și anul acesta. Evenimentul s-a desfășurat duminică la biserica din centrul localității, în ziua hramului „Pogorârea Sfântului Duh”.

Primarul Iulian Amariei și viceprimarul Elena Răileanu au fost amfitrionii acestui moment de suflet la care au participat membrii ai familiilor sărbătorite.

Mulți dintre consătenii prezenți au venit îmbrăcați în costume populare și au ținut să fie părtași la Nunta de Aur.

Cuplurile au pășit din nou în fața altarului, după cinci decenii de conviețuire, iar autoritățile locale au vrut să-și arate prețuirea față de aceste familii model care au dat dovadă de statornicie, dragoste și înțelegere.

Un sobor de preoți au oficiat slujba de binecuvântare, după care preotul paroh Mircea Martiniuc a ținut un cuvânt de învățătură, în care și-a exprimat admirația și respectul față de familiile sărbătorite, amintind încercările peste care au trecut cu bine, dar mai ales momentele frumoase trăite împreună.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În anul 1971 se căsătoreau 23 de cupluri din Comuna Vadu Moldovei, însă doar șase dintre acestea au mai ajuns la Nunta de Aur. La eveniment au putut participa doar trei din cele șase familii care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Primarul Bogdan Amariei și-a exprimat la rândul său aprecierea față de cuplurile de aur, rostind un discurs prin care a făcut un portret vieții de familist.

Cuplurilor de Aur, reverență, Pentru că familia este piatra de temelie a societății umane. Dintr-un obicei devenit deja tradiție, foarte drag mie, îmi îndrept gândul și cuvintele frumoase către dumneavoastră, cei care o jumătate de secol ați trăit alături de ființa dragă și de neînlocuit. Este un moment deosebit să fim astăzi alături de dumneavoastră cu admirație si recunoștință , sincere și adevărate. Cinzeci de ani de conviețuire în armonie, uneori cu nori, alteori cu furtună, dar mereu cu senin la orizont. Cincizeci de ani traversați împreună, cu bucurii și necazuri, cu reușite și încercări. Dar ați știut să depășiți orice obstacol, cu sacrificii și înțelepciune, cu iubire si tandrețe, ne-ați învățat că fericirea în familie este făcută din înțelegere, împărtășire, încredere, din momente mari și mii de momente mici trăite împreună. Ne-ați învățat că fără căldură și fără lumină în suflet nu putem rezista încercărilor timpului.”, a spus primarul comunei Vadu Moldovei. „Ați muncit, v-ați frământat uneori mâinile, dar v-ați urmat, fără crâcnire menirea de părinți ,și apoi de bunici și chiar de străbunici, dăruind tuturor cea mai importantă lecție – modelul de urmat. Sunteți și rămâneți tineri prin bucuria trăirii adevărate, prin iubire și respect reciproc, prin tot ceea ce ați trecut poate, pentru a ajunge aici. Onoare dumneavoastră! Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți! Basmele nu mint….Să aveți încă mulți ani de trăit împreună cu multă sănătate, să vă bucurați de tot ceea ce ați făcut în acești ani, să vă bucurați de copii și nepoți.”

Cuplurile sărbătorite au primit „Diploma de aur”, un coș cu flori și câte o icoană din parte primarului Amariei și viceprimarului Răileanu.

Preotul Martiniuc a oferit la rândul său, cu același prilej, câte o icoană și o carte pentru pace și bucurie sufletească.

Momentele acestui eveniment au fost completate cu o serie de cântece religioase susținute de elevii grupului „Miorița”, coordonat de profesoara Alina Iacob, al Școlii Gimnaziale Vadu Moldovei.

În cadrul aceluiași eveniment, primarul Bogdan Amariei a menționat că aleșii din Consiliul Local Vadu Moldovei au votat anul acesta pentru alocarea sumei de 100.000 lei destinată lăcașurilor de cult din comună, 50.000 lei au întrat deja în conturile celor cinci parohii, iar parohiile din satele Ioneasa și Nigotești au primit câte o centrală termică pe lemne, în valoare de 25.000 de lei fiecare.

Evenimentul s-a încheiat cu o slujbă de pomenire pentru cei trecuți din viață, urmată de obișnuita apagă creștină oferită în cinstea zilei de hram.

ȘTIRI