Cuplurile de aur din Fălticeni au fost sărbătorite de Sfântul Ilie. Gânduri de prețuire și flori pentru sărbătorițiLocal

Cuplurile de aur din Fălticeni au fost sărbătorite de Sfântul Ilie. Gânduri de prețuire și flori pentru sărbătoriți

       Accesări: 1844

Moment special într-o zi de sărbătoare. Unul dintre cele frumoase evenimente din cadrul Zilelor Municipiului Fălticeni este „Nunta de aur”, activitate organizată pentru familiștii care au ajuns la o jumătate de secol de conviețuire.

Anul acesta au fost celebrate 32 de cupluri.

Este vorba de mirii care au „DA” la starea civilă în anul 1971. Printre cei sărbătoriți au fost și, cu un deceniu în plus de experiență familială și bună viețuire împreună, adică 60 de ani de căsnicie.

Evenimentul s-a desfășurat la Biserica „Sfântul Ilie” în ziua în care parohia l-a sărbătorit pe ocrotitorul municipiului Fălticeni.

În mod simbolic, nașul cuplurilor a fost primarul Cătălin Coman.

Codrin Benta

Alături de acesta au participat copii, nepoți, rude și prieteni ai sărbătoriților, cât și o parte dintre aleșii locali.

De menționat că o parte dintre familiile sărbătorite s-au cununat religios, acum 50 de ani, în aceleași lăcaș, biserica Sfântul Ilie.

Așa cum se procedează la astfel de momente de suflet, cuplurile de aur au fost binecuvântate prin rugăciunile preoților. Un sobor, condus de protoiereul Adrian Dulgheriu, a oficiat sluja de mulțumire pentru cei 50 de ani de căsnicie.

Părintele protopop Dulgheriu a ținut un cuvânt de învățătură, în care a punctat importanța familiei și roadele acesteia în decurs de cinci decenii.

El i-a îndemnat pe sărbătoriți să pună în centrul vieții lor educația morală și religioasă pentru copiii și strănepoții lor.

„Sărbătoriți astăzi 50 de ani de viețuire comună. Ne-am rugat împreună și am mulțumit lui Dumnezeu pentru acești ani de căsnicie. Pare puțin, pare mult? Cei care trec prin acești 50 de ani se întreabă când au trecut acești ani? Mai adineauri, parcă, a fost nunta aceea care se făcea în curte, dar era o bucurie extraordinară, cu care ați pornit în viață.”, a spus protoiereul Adrian Dulgheriu. „Dacă vă uitați în urmă, vedeți că puteți să vă rezumați viața la puține lucruri, dar care sunt deosebit de importante. Vă uitați la copiii, nepoții și strănepoții. Este mulțumirea și bucuria dumneavoastră. De aceea, astăzi, să mulțumiți lui Dumnezeu pentru că v-a dăruit zile îndelungate. Vreau să lansez o provocare: aveți o datorie, de a vă ocupa de educația religioasă și morală a copiilor și nepoților dumneavoastră, să devină buni români și buni creștini. Vă doresc multă sănătate și bucurii.”

În discursul său, primarul Cătălin Coman le-a urat familiștilor viață lungă și i-a rugat să-l aștepte și pe el să aniverseze, împreună, cei 50 de ani de căsătorie. Edilul și-a exprimat recunoștința și bucuria de a fi părtaș la un astfel de moment.

„Dragi miri pentru mine este o onoare de fiecare dată și vin cu foarte multă emoție la astfel de evenimente. Este al 10-lea an consecutiv când particip la acest eveniment și văd de la an la an miri ca dumneavoastră care se bucură de cei 50 de ani de împreună viețuire, de 50 de ani de realizări în plan personal, familial, profesional și nu poate fi un loc mai potrivit pentru acest lucru decât aici sub cupola sfintei biserici și nu poate fi o zi mai potrivită decât ziua protectorului orașului, Sf. Ilie care și anul acesta ne-a fost alături la fel cum a făcut-o de fiecare dată.”, a spus primarul Municipiului Fălticeni. „Vă suntem datori cu multe, vă suntem recunoscători cu multe pentru că de activitatea dumneavoastră se leagă multe din cele ce ce le vedem acum în oraș, multe începute de dumneavoastră, finalizate de dumneavoastră lucruri la care ați muncit, pentru care v-ați ostenit, investiții necesare, proiecte la care sunt convins că v-ați dat tot sufletul și din toată inima ați contribuit după priceperea și meseria fiecăruia. La ceas de sărbătoare vreau să-mi exprim recunoștința mea, să vă doresc multă sănătate, bucurie, Dumnezeu să mai aibă grijă de dumneavoastră, de familii, să vă bucurați de copii, nepoți, strănepoți, de realizările lor, să vă bucurați de tot ceea ce înseamnă viața normală, creștină.”

Cuplurile de aur au primit diplome aniversare, buchete de flori și șampanii.

Sărbătoriții au primit în dar și câte 300 de lei de familie, din partea autorităților locale.

În buna tradiție a momentelor festive, toți cei prezenți le-au cântat sărbătoriților „La mulți ani”.

Primăria și Consiliul Local Fălticeni sunt organizatorii evenimentului ”Nunta de Aur” . La final, cuplurile de aur au fost din nou în centru atenției, de această dată la o sesiune foto cu rudele și prietenii.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă festivă la Pensiunea Iristar.

ȘTIRI