Cuplurile de aur din Fălticeni au fost binecuvântate și felicitate la Catedrala „Învierea Domnului”Local

Cuplurile de aur din Fălticeni au fost binecuvântate și felicitate la Catedrala „Învierea Domnului”

       Accesări: 2126

Sunt modele de familiști pentru comunitate. Cuplurile de aur din Fălticeni, cele care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost binecuvântate și anul acesta la Catedrala „Învierea Domnului”. Evenimentul, desfășurat cu respectarea tuturor normelor de distanțare socială impuse în această perioadă, a fost organizat de autoritățile locale pentru a-i cinsti pe cei care sărbătoresc „Nunta de aur”.

45 de cupluri au fost invitate să participe la slujba religioasă oficiată de patru preoți, printre care și protoiereul Adrian Dulgheriu.

După rugăciunile de binecuvântare, primarul Cătălin Coman i-a felicitat pe cei prezenți și le-a mulțumit pentru tot ceea ce au făcut pentru comunitatea fălticeneană şi pentru exemplul oferit celor din jur.

Cu prilejul acestui jubileu, edilul municipalității le-a transmis cuplurilor de aur și câteva gânduri bune la împlinirea celor 50 de ani de căsnicie trainică, subliniind că „au oferit cea mai bună creştere copiilor şi nepoţilor şi de felul cum au reuşit să parcurgă împreună aceşti 50 de ani de la căsătorie.”

„Dragi nuntaşi. Sunteţi astăzi la 50 de ani de căsătorie, la 50 de ani de la un eveniment foarte important din viaţa unui om. La 50 de ani de când v-aţi jurat iubire, la 50 de ani de când v-aţi oferit unul altuia dragostea. În calitate de primar al municipiului Fălticeni vreau să vă mulţumesc în numele comunităţii locale, în numele tuturor fălticenenilor.

Să vă mulţumesc în numele copiilor şi nepoţilor dumneavoastră, cu toate că sunt convins că au făcut-o şi o vor face în continuare personal. Pentru că de munca şi activitatea dumneavoastră se leagă multe realizări ale oraşului, foarte multe lucruri frumoase. Pentru că aţi muncit pentru acest municipiu, aţi muncit pentru familiile dumneavoastră.”, a spus primarul Cătălin Coman

„Aţi oferit cea mai bună creştere copiilor şi nepoţilor dumneavoastră şi ne-aţi făcut să fim mândri de activitatea dumneavoastră şi de felul cum aţi reuşit să parcurgeţi împreună aceşti 50 de ani de la căsătorie. Şi nu cred că este moment mai frumos şi loc mai potrivit, decât aici sub cupola Sfintei Biserici, de a vă reînnoi jurămintele pe care le-aţi făcut acum 50 de ani.

Şi sunt convins că veţi face acest lucru mult timp de acum înainte. Pentru că avem nevoie de dumneavoastră, avem nevoie de sfaturile dumneavoastră, de experienţa dumneavoastră şi întotdeauna vom găsi o cale de colaborare. O cale prin care ideile dumneavoastră cu energia noastră, a celor mai tineri, să facă în aşa fel încât lucrurile bune să se întâmple cât mai repede şi cât mai bine”

„Iubiți sărbătoriți,

Mă bucur că și în acest an am reușit să ne vedem, să împlinim o tradiție. Cu toții suntem alături de dumneavoastră și vreau să vă reamintesc un cuvânt al Scripturii: „Din toată inima cinstește pe tatăl tău și nu uita niciodată durerile mamei tale. Adu-ți aminte că ei ți-au dat viață. Ce le vei da tu, în schimb, pentru ceea ce au ei pentru tine?”

Sunt două versete din Sfânta Scriptură, deosebit de impresionante. Sunt cuvinte care intră la inima noastră.”, a spus preotul Adrian Dulgheriu.

„De fapt, noi, astăzi, încercăm să împlinim acest cuvânt al lui Dumnezeu în viața dumneavoastră. Fiecare dintre noi are sau a avut o mamă și un tată, și încercăm în modul acesta să-i cinstim și să le arătăm recunoștința.

Mulțumim lui Dumnezeu că v-a dat viață îndelungată și ați trecut peste toate ispitele și necazurile. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să vă dăruiască sănătate și putere, să aveți grijă de nepoții dumneavoastră, să-i învățați să fie buni creștini, oameni de onoare, care să facă cinste orașului și țării. Vă mulțumim pentru tot ceea ați făcut pentru noi și comunitate.”

Cuplurile sărbătorite au primit câte o diplomă, o sticlă de şampanie, flori şi un cadou.

„Nunta de aur” face parte din calendarul evenimentului „Zilele Municipiului Fălticeni”.

În mod tradițional, manifestarea era organizată la Biserica Sfântul Ilie.

Deoarece lăcașul se află în reabilitare din anul 2017, autoritățile locale au organizat ultimele trei ediții la Catedrala „Învierii Domnului” din centrul municipiului Fălticeni.

ȘTIRI