Accesări: 1713

Potrivit D.S.P. Suceava, în ultimele 24 de ore, în județul Suceava au fost internate în spital 5 persoane diagnosticate cu Covid – 19. De asemenea, au externate 24 de persoane.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 408 pacienți, dintre care 126 de pacienți Covid-19, un număr de 17 pacienți fiind internați la Secția ATI.

La nivelul Spitalului municipal Rădăuți sunt internați un număr de 37 de pacienți Covid-19 și 22 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform situației întocmită de către D.S.P. Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2763 de persoane declarate vindecate.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi un număr de 3593 de cazuri înregistrate în județul Suceava de la debutul crizei medicale.

Numărul deceselor din județ a urcat la 230, alte două decese fiind raportate astăzi.

Vineri, 5 iunie, a fost transmisă către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență solicitarea de ridicare a carantinei la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, comuna Cornu Luncii.

Conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în autoizolare la domiciliu se află 5116 de persoane,alte 3 persoane se află în carantină instituționalizată. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

Situația la nivel național

Până sâmbătă, 6 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.290 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 187 noi cazuri de îmbolnăvire.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.419 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum au decedat 1318 persoane.

În secțiile de terapie intensivă sunt internați 153 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.393 de  persoane. Alte 95.506 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 496.408 de teste.

În străinătate, 3.285 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 114 au decedat.  

ȘTIRI