Accesări: 3178

Situație tot mai complicată la spitalul din Fălticeni. 44 de cadre medico-sanitare au fost depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus. Ultimul bilanț indica 32 de persoane infectate cu agentul patogen.

6 dintre acestea erau medici, iar 26 erau asistente și infirmiere.

Pavilionul central al Spitalului Municipal Fălticeni este închis de săptămâna trecută pentru igienizare capitală în toate cele patru secții și compartimente ale unității.

Primul caz de infecție înregistrat la acest spital cu noul coronavirus a fost confirmat în urmă cu trei săptămâni la o doctoriță.

Manuela Trifan, directorul interimar al DSP Suceava, a declarat pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că pavilionul central al spitalului va fi închis pentru 14 zile. Acesta urmează să reintre în circuitul medical cel mai târziu pe 20 aprilie.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Urgențele medicale și cazurile care trebuie tratate pe secțiile Cardiologie, Chirurgie, Medicină Internă și ATI, acum închise, sunt direcționate spre Suceava și Rădăuți.

De câteva săptămâni este sistată activitatea și în Ambulatoriul de Specialitate (fosta Policlinică).

Toatele celelalte secții și compartimentele ale unității medicale nu sunt afectate.

Maternitatea, Secția de Pediatrie, Compartimentul Dermatovenerologie, Secția Pneumologie, Centrul de Sănătate Vadu Moldovei își continuă activitatea neîntrerupt.

ȘTIRI