Control rutier în cadrul Acțiunii „Scutul Pădurii”. Polițiștii din Râșca au confiscat un autovehicul de 30.000 de euroRural

Control rutier în cadrul Acțiunii „Scutul Pădurii”. Polițiștii din Râșca au confiscat un autovehicul de 30.000 de euro

       Accesări: 345

Delictele silvice sunt un fenomen greu de stopat. Oamenii legii desfășoară activități de control în cadrul acțiunii „Scutul Pădurii” care au dus la identificarea unor transporturi ilegale de lemn și a altor nereguli, acțiuni care s-au încheiat cu sancțiuni contravenționale.

Aproape de fiecare dată au fost amendați șoferii, iar cantități importante de material lemnos au fost predate de polițiști în custodia Ocoalelor Silvice.

În alte situații, pe fondul neregulilor constate, agenții au dispus confiscarea unui ansamblu auto.

Zona Fălticeni este pe „radarul” polițiștilor, având în vedere numărul ilegalităților depistate în domeniul debitării, procesării și transportului materialului lemnos.

Pe 1 februarie, la miezul zilei, patrula din cadrul Postului de Poliție Râșca a identificat un ansamblul rutier format din autoutilitară și semiremorcă parcată pe raza satului Buda din comuna Râșca.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Oamenii legii au efectuat un control, iar șoferul, bărbat din municipiul Roman, le-a declarat că mașina cu semiremorcă este încărcat cu rumeguș și așteptă să i se facă aviz.

Aceștia au verificat, într-o aplicația informatică destinată regimului silvic, dacă pentru ansamblul rutier depistat există emis vreun aviz de insoțire, rezultatul fiind negativ.

Verificările au continuat, iar conducătorul auto a declarat faptul că a încărcat material lemnos din depozitul unei societăți și urma să primească avizul, imediat ce v-a scoate ansamblul rutier, din curtea depozitului, la drumul principal.

Polițiștii au demonstrat faptul că între locul de unde ar fi fost încărcat materialul lemnos și locul unde a fost depistat este o distanță de aproximativ 2 Km de drum județean (DJ 155 A).

În urma măsurătorilor efectuate s-a stabilit că în semiremorcă există un volum de 15,21 m3 material lemnos, iar acesta este este fără proveniență legală.

Ageții Postului de Poliție Râșca au solicitat sprijin de specialitate din partea Ocolului Silvic Râșca penntru inventarierea materialului lemnos depistat la transport.

Oamenii legii s-au sesizat din oficiu, cu privire la infracțiunea de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport”.

Ansamblul rutier, în valoare de 30.000 euro, a fost indisponibilizat și sigilat în curtea depozitului special amenajat de către IPJ Suceava.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

ȘTIRI